Eмисия новини
от 17.00 часа

Në fushatën paraelektorale mungojnë tema të rëndësishme

Analistët e përshkruajnë fushatën paraelektorale në Bullgari si të ngadaltë dhe të mërzitshme. "Fushata po zhvillohet sikurse nuk ka pasur asnjë protestë, sikurse nuk ka probleme në vend," tha politologu Ivo Inxhov në një intervistë për BNR. Sipas tij,..

02.04.21 07:10 |

Gjuha e urrejtjes synon njësoj mesazhet mjekësore dhe ato politike

Ditë të numëruara na ndajnë nga zgjedhjet për një parlament të ri, të cilat që të gjithë i përcaktojnë si më të rëndësishme për rrugën, në të cilën  do të ecë vendi ynë gjatë 4 vjetëve të ardhshme. E veçanta tani është se ndaj detyrës me shumë të..

01.04.21 10:12 |

Shoqëria pret mesazhe të qarta nga politikanët

Pothuajse dy herë më shumë do të jenë partitë politike të cilat do të rivalizojnë për votat e bullgarëve gjatë zgjedhjeve parlamentare më 4 prill. Kjo u bë e qartë pas përfundimit të fushatës së regjistrimit në Komisionit Qendror Zgjedhor. Dhe..

22.02.21 12:37 |

Mospërputhje në dialogun dhe pritjet mes politikanëve dhe zgjedhësve

Po vazhdon fushata e regjistrimit në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve të partive dhe koalicioneve për pjesëmarrje në zgjedhjet parlamentare që do të zhvillohen më 4 prill në Bullgari. Sipas sociologëve nuk do të ketë ndryshim drastik të statukuos që nga..

10.02.21 15:03 |

Pse një holandez dëshiron ndryshim të rendit politik në Bullgari?

Në qoftë se një milion bullgarë bashkohen rreth prioriteteve kryesore për zhvillimin e vendit të vet, në skenën politike do të dalin profesionistë, të cilët të punojnë për kauzën “Bullgaria”. Në këtë beson holandezi Patrick Smithuis , i cili që nga..

21.10.20 12:09 |
Jordanka Fandëkova

Jordanka Fandëkova: Bllokimet vështirësojnë njerëzit e zakonshëm, jo politikanët

Bllokimet e protestuesve krahas remonteve të infrastrukturës në Sofje do të krijojnë probleme serioze me trafikun në qytet gjatë shtatorit , kur përfundojnë pushimet verore. Këtë e parashikoi në një intervistë për bTV kryetarja e bashkisë së..

26.08.20 11:29 |
Всички новини: днес | вчера