Eмисия новини
от часа
Gëllëb donev

Thirrja që fati i monumentit të Ushtrisë Sovjetike të vendoset pas votimit

Politikanët nuk duhet t’i vënë njerëzit kundër njëri-tjetrit, por të kërkojnë zgjidhje të përbashkëta, kështu tha kryeministri në detyrë Gëllëb Donev në Kjustendill lidhur me tensionin rreth fatit të Monumentit të Ushtrisë Sovjetike në Sofje...

09.03.23 17:41 |
Teodora Ivanova

Apel për të mos shfrytëzuar fëmijët për qëllime politike

Agjencia Shtetërore për Mbrojtjen e Fëmijëve u bëri thirrje të gjithë pjesëmarrësve në zgjedhjet e 2 prillit që të mos i përfshijnë fëmijët në agjitacion politik dhe të mos i përdorin për qëllime politike. Në këtë mënyrë krijohen parakushte për cenimin..

06.03.23 19:41 |

Sofja është për konsolidimin e mirëbesimit në kremtimin e historisë së përbashkët me Shkupin

Ministria e Punëve të Jashtme tha se politikanët dhe figurat publike nga Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut kanë një rol të përgjegjshëm në krijimin e besimit dhe fqinjësisë së mirë. Theksohet se deklaratat publike që fyen ose provokojnë palën tjetër..

18.01.23 10:15 |

Prof. Ivajllo Gruev nga Kanadaja: Ka problem me demokracinë në Bullgari

“Për momentin kam ndjesinë se në elitën politike bullgare ka një konkurrim shumë të çuditshëm, grotesk se kush do të jetë euroatlantiku më i madh” – kështu politologu nga Universiteti i Otavës, Prof. Ivajllo Gruev e përgjithësoi klimën politikën në..

20.10.22 16:00 |
Gëllëb Donev

Kryeministri në detyrë e sheh koalicionin qeveritar si të pashmangshëm

Zgjedhjet ishin të qeta dhe transparente, nuk u konstatuan shkelje thelbësore. Qytetarët e shprehën lirisht votën e tyre, deklaroi kryeministri në detyrë Gëllëb Donev në fillim të mbledhjes së qeverisë. “Zgjedhësit që morën pjesë në zgjedhje..

05.10.22 11:00 |

Në Bullgari po shfaqet sërish një udhëkryq politik

Pas zgjedhjeve të radhës të parakohshme, Bullgaria u përball sërish me një ekuacion me shumë të panjohura. A do të ketë një qeveri? A do të jetë e qëndrueshme? A do t’i përgjigjet qëndrimeve të bullgarëve? Një gjë është e sigurt, duhet të ketë..

03.10.22 12:50 |

Prof. Evgeni Dajnov: Muzika rock dhe politika kanë qenë gjithmonë të lidhura

Çdo vit kalendari kulturor bullgar pasurohet me disa festivale të reja, të cilat i kthejnë lokacionet e njohura ose krejtësisht të reja në vende të preferuara për pushime dhe argëtim. Në këtë mënyrë, ngjarjet pak a shumë kontribuojnë për zhvillimin..

26.08.22 11:19 |
Rumen Radev

Investimet në bizneset fillestare bullgare janë në rritje

Politika e inovacioneve duhet të jetë kryesore për çdo qeveri, ata janë çelësi i menaxhimit të krizave, tha Presidenti Rumen Radev në hapjen e diskutimit “Inovacionet - mundësi për Bullgarinë”. “Disa do të pyesin nëse në këtë moment, kur jemi në..

18.07.22 13:56 |
Rumen Radev

Rumen Radev: Politikanët të mos harrojnë përgjegjësinë e tyre ndaj qytetarëve

Presidenti Rumen Radev i bëri thirrje qeverisë dhe deputetëve që duke vendosur për të ardhmen e tyre politike, të mos harrojnë përgjegjësinë e tyre të madhe ndaj qytetarëve dhe premtimet e bëra për ballafaqim me inflacionin, krizën sociale dhe..

13.06.22 18:27 |

Ish-kryeministri teknik themelon partinë “Vrulli Bullgar”

Ish-Kryeministri në detyrë dhe Ministri i Mbrojtjes në kabinetin e Kirill Petkov Stefan Janev themeloi partinë “Vrulli Bullgar”. Janev njoftoi se kjo do të jetë një parti “me të vërtetë e afërt me popullin” dhe në komunikim të vazhdueshëm me..

05.05.22 19:09 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна