Eмисия новини
от 00.00 часа

Fryma e fshatrave fantazmë ose muzikë e heshtjes

Erë nëpër degë, këngë zogu, pika shiu dhe zhurmë nga dritare të thyera - kjo është pamja me tinguj të fshatrave fantazmë të Bullgarisë. Në rajonin e qytetit Trjavna në malin Stara Pllanina ka rreth 100 fshatra dhe mëhalla të vjetra me një popullsi..

15.03.21 07:45 |

Kancelari austriak tha se Bullgaria u privua nga vaksinat në BE

Krahasuar me popullsinë e saj, Malta do të marrë 3 herë më shumë vaksina sesa Bullgaria deri në qershor. Holanda do të marrë dy herë më shumë se Kroacia. Malta dallohet me një numër të madh të vaksinave, Bullgaria - me një të vogël. Këtë e deklaroi..

12.03.21 16:42 |

Faktori demografik pengon zhvillimin e rajoneve

Pandemia thelloi pabarazitë ekonomike midis Sofjes dhe rajoneve të vendit. Ajo gjithashtu ka çuar në një kolaps të punësimit gjatë vitit 2020. Raporti vjetor për zhvillimin e regjioneve i Institutit të Ekonomisë së Tregut tregon, se 70 për..

26.01.21 16:21 |

Regjistrimi i popullsisë do të fillojë gjatë shtatorit

Në periudhën 7 shtator – 3 tetor të këtij viti do të zhvillohet numërimi i popullsisë dhe i banesave, mori vendim qeveria. Nga 7 shtatori deri më 17 shtator nëpërmjet internetit do të mund të plotësohen kartat e posaçme të numërimit. Nga 18..

21.01.21 06:00 |

Në pritje të regjistrimit të ri të popullsisë

Gjatë Vitit të Ri 2021 ka për t’u realizuar regjistrimi i 18-të me radhë i popullsisë dhe i fondit të banesave në Bullgari. Si shumë gjëra të tjera në jetën tonë, kriza me Covid-19 gjithashtu e pengoi këtë aktivitet planifikuar për periudhën 22..

06.01.21 07:10 |

Fillon regjistrimi eksperimental elektronik i popullsisë në Bullgari

Që nga ora 00.00 e 20 prillit deri në orën 24.00 të 30 prillit 2020 do të zhvillohet regjistrimi eksperimental elektronik i popullsisë dhe i banesave në Bullgari. Në të do të mund të përfshihen të gjithë shtetasit bullgarë e të huaj me qëndrim të..

19.04.20 16:49 |

Popullsia e Bullgarisë po ulet dhe po plaket

Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar Statistikor në fund të vitit 2019 popullsia e Bullgarisë ishte 6 951 482 veta. Nga numri i përgjithshëm burrat ishin 48.5 për qind, ndërsa gratë – 51.5 për qind. Në krahasim me vitin 2018 popullsia u ul me..

13.04.20 12:37 |
Европейски статистически институт

Eurostat: Popullsia e Bullgarisë është më pak se 7 miliona

Analizat më të reja të Eurostatit për popullsinë e vendeve në Bashkimin Evropian tregojnë se gjatë vitit 2018 popullsia e Bullgarisë ka qenë 6 957 642 banorë. Të rinjtë në moshë nën 15 vjeç kanë qenë 14,3% prej popullsisë, ata midis 14 dhe 64 vjeç –..

11.07.19 09:54 |

Statstika demografike që nga fillimi i vitit është dramatike

Rritja negative e popullsisë është me përmasa kërcënuese, tregojnë të dhënat e Qendrës Kombëtare të Shëndetësisë dhe Analizave. Vetëm për 3 muajit e 2019-ës bullgarët e vdekur janë 29 000. Më e madhe është vdekshmëria në kryeqytet, ku të vdekurit janë..

04.07.19 12:55 |

Një grup pune do të përgatisë vizionin e ri të politikës së re demografike te ne

Është krijuar një grup pune, i cili të përgatisë një vizion të ri të politikës demografike në Bullgari. Grupi përfshin ekspertë dhe shkencëtarë nga Akademia Bullgare e Shkencave, mjekë familjarë dhe gjinekologë. Këtë e bëri të ditur..

22.05.19 10:45 |
Всички новини: днес | вчера