Eмисия новини
от 23.00 часа

Akuzuan ish-nëpunës të Agjencisë për Bullgarët Jashtë Shtetit

Prokuroria e Specializuar parashtroi në Gjykatën e Specializuar akuza kundër ish-Kryetarit të Agjencisë për Bullgarët Jashtë Shtetit Petër Harallampiev, ish-kryesekretarit të Agjencisë Krasimir Tomov dhe akoma dy nëpunësve të tjerë. Ata në..

25.09.20 17:19 |

Thjeshtësohen procedurat për qëndrimin e të huajve në Bullgari

Qeveria ndryshoi rregulloren për zbatimin e Ligjit për të Huajit në Bullgari. Lehtësohet aplikimi për qëndrimin e të huajve me prejardhje bullgare. Hiqet koordinimi konsullor për të huajit me prejardhje bullgare, si punëtorë shkencorë dhe studentë të..

06.11.19 15:52 |

Sindikatat dhe Ministria Sociale hodhën poshtë idenë për kartë për njerëzit me prejardhje bullgare

Sindikatat, Ministria Sociale dhe Konfederata e Punëdhënësve dhe Industrialistëve në Bullgari hodhën poshtë idenë për kartë për njerëzit me prejardhje bullgare e cila të dallohet nga karta e identitetit. Propozimi u diskutua në një mbledhje të Këshillit..

15.07.19 17:11 |

Kërkohet ndërrim i dokumenteve për prejardhje bullgare me certifikatë për zotërimin e gjuhës bullgare

Shumë nga kandidatët me prejardhje bullgare për shkollat e larta bullgare theksojnë se kanë probleme me gjuhën. Për këtë arsye Universiteti i Sofjes “Shën Klimenti i Ohrit” organizon kurse verore përgatitore, njoftoi profesoresha Svetozara Hallaçeva nga..

14.06.19 15:48 |
Всички новини: днес | вчера