Eмисия новини
от 02.00 часа

Dita e të Vdekurve

Ditën përpara Të Lidhurit e Mishit bullgarët ortodoksë nderojnë të vdekurit të tyre të dashur. Kjo është një nga ditët e veçanta që kisha ka caktuar për të kujtuar shpirtrat e të gjithë të vdekurve. Ato ditë gjithmon bien ditën e shtune duke ndjekur..

06.03.21 10:33 |
Bojko Borisov

Bojko Borisov: Antisemitizmi, racizmi dhe intoleranca nuk kanë vend në botën tonë

“Dita e përkujtimit të viktimave të Holokaustit çdo vit na kujton vlerën e demokracisë dhe paqes. Ajo na kujton se ka pasur raste kur njerëz të pafajshëm janë vrarë barbarisht dhe të drejtat e njeriut janë shkelur në mënyrë barbare.” Këtë e shkroi..

27.01.21 15:06 |

Begliktash – shenjtërorja kryesore e fisit trak skirmiani

Aty ku mali Stranxha dhe deti takohen gjendet një nga shenjtëroret më të mëdha trake Begliktash. Ajo ndodhet vetëm 4 kilometra në jug të qytetit Primorsko dhe nja 40 kilometra larg qytetit Burgas. Begliktash shtrihet në pjesën më të lartë të Kepit..

16.01.21 08:15 |

Mësimet e vitit 2020 na japin çelësin drejt shpëtimit

Për shumë njerëz viti 2020 ishte jashtëzakonisht i paharrueshëm – i bilancit dhe i rivlerësimit të sistemit të vlerave. Disa u ndanë me njerëz të dashur, të tjerë humbën punën, të tretë panë rrugën e shpëtimit të shpirtit të tyre. Në pragun e..

02.01.21 07:15 |

Priftërinjtë hyjnë në repartet Covid për t’u dhënë kurajë të sëmurëve

Në kishat e kryeqytetit “Lindja e Krishtit” dhe “Shën Joan Rillski” u kryen mesha për bekimin e vajit për shëndetin e të sëmurëve nga koronavirusi. Priftërinj nga Sofja të cilës e kaluan sëmundjen kanë ndërmend që nga 20 dhjetor deri më 23..

20.12.20 11:51 |
Ivan Zhelev

Profesori Zhelev: “Rikthimi i situatës së mëparshme do të jetë mjaftë e vështirë”

Lidhur me informacionin se afro një muaj një prift i Patrikanës Ekumenike kujdeset për bashkësinë bullgare në Stamboll, teologu profesor Ivan Zhelev tha, se: “Kanunet nuk janë të shkelura. Gjerat na kanë ikur nga duart”. Nuk u bënë hapat e..

23.09.20 11:46 |

Të Premten e Madhe liturgjitë katolike shërbehen pa praninë e besimtarëve

Kisha katolike më 10 prill kremton Të Premten e Madhe. Liturgjitë në Bullgari shërbehen pa besimtarë për shkak të masave kufizuese kundër përhapjes së koronavirusit. Për këtë arsye të gjitha liturgjitë gjatë Javës së Madhe transmetohen online. Prifti i..

10.04.20 08:23 |
Всички новини: днес | вчера