Eмисия новини
от 23.00 часа

Protesta e prindërve për shkak të mungesës së vendeve në kopshtet e fëmijëve

Sot prindërit do të protestojnë për herë të radhës para Bashkisë së Sofjes për shkak të mungesës së vendeve në çerdhe dhe kopshte. Qytetarët kanë zgjedhur si moto të protestës së “Një vend për çdo fëmijë!”, pasi pas renditjes së parë për kopshtet..

25.05.21 05:35 |

Fillon fushata kombëtare “Lind fëmijë në Bullgari”

Fushata po mbahet për të dytin vit radhazi nga fondacionet “Ëndërr për Fëmijë” dhe “Super Foshnjë”, të cilat po punojnë në mënyrë aktive me të rinjtë në Bullgari. Përpjekjet kanë për qëllim rritjen e ndërgjegjësimit të tyre për nevojën e..

03.05.21 14:05 |

Fëmijët e talentuar në gjendje jo të barabartë prapë do të kenë shans për zhvillim

Para 14 vitesh Mihaella Stojkova bashkë me një mik të saj vendosën të bëjnë të lumtur jetimë në qytetin Burgas. Kështu   filloi një nga fushatat më të mëdha bamirëse në vendin tonë. Disa vite më vonë Mihaella krijoi Shoqatën “Operacion Arushka prej..

20.04.21 07:15 |

Masat mbështetëse do të ndihmojnë më të prekurit nga kufizimet e reja

75 për qind e të ardhurave nga sigurimi do t’u paguhen punëtorëve për periudhën e masave të reja kundër pandemisë. Njerëzit me leje pa pagesë do të kenë të drejta të rezervuara të sigurimit, njoftoi Ministrja e Punëve Sociale Denica Saçeva...

18.03.21 15:28 |

Prindërit duan mësim në dhomat e klasës

Organizatat e prindërve dalin për të protestuar para Ministrisë së Shëndetësisë me kërkesë për të rivendosur frekuentimin për të gjithë nxënësit - nga klasa 1 në të 12. Në letra të hapura për parlamentin, ministrat e shëndetësisë dhe arsimit,..

17.03.21 15:18 |

Evitimi i ngacmimit shkollor - një çështje e praktikës së përditshme

E mërkura e fundit e muajit shkurt njihet si Dita e Bluzave Bojë Rozë dhe e drejton vëmendjen shoqërore drejt problemit me torturimin dhe ngacmimin në shkollë. “Ngacmimi është një nga shfaqjet emocionale në marrëdhëniet midis nxënësve, kurse në shkollë ka..

24.02.21 14:44 |

Pandemia ndryshoi jetën e gjysmës së bullgarëve

Çdo bullgar i dytë beson se pandemia e Covid-19 ndryshoi jo vetëm aspekte të caktuara të jetës së përditshme, por të gjithë mënyrën tonë të jetesës. Këtë e tregon një sondazh përfaqësues i agjencisë “Alpha Research”. Më shumë se 1/3 e njerëzve..

18.02.21 13:58 |

1/6 e bullgarëve do të bëheshin prindër strehues, por me pagesë

63 për qind e bullgarëve nuk do të bëhen prindër strehues në asnjë rrethanë. Një në gjashtë do të pranonte një fëmijë në rrezik në shtëpi nëse do të merrte një pagë dhe mbështetje fëmijësh nga shteti. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi të..

15.02.21 11:50 |

Do të testojnë nxënësit për përhapjen e Covid-19

Ministrat e shëndetësisë dhe arsimit shqyrtuan me përfaqësues të organizatave të prindërve çështje të lidhura me planet për testimin e fëmijëve për Covid-19 me teste të shpejta të antigjenit. Qëllimi i testimit është që "të bëhet një..

11.02.21 10:10 |

Fushatë informative për prindërit e fëmijëve bullgarë jashtë shtetit

Ministria e Drejtësisë filloi një fushatë informative “Mbetuni së bashku” për fëmijët bullgarë dhe familjet e tyre jashtë shtetit. Shkasi për këtë janë rastet gjithnjë e më të shpeshta të masave të vendosura nga shërbimet sociale për mbrojtjen e..

19.01.21 11:20 |
Всички новини: днес | вчера