Eмисия новини
от 11.00 часа
Rumen Radev

Rumen Radev: Presioni mbi Bullgarinë mbi temën e Maqedonisë së Veriut do të rritet

Presioni mbi Bullgarinë mbi temën e Maqedonisë së Veriut do të rritet në muajt e ardhshëm, tha Presidenti Rumen Radev, i cili është në Slloveni për Forumin Strategjik në Bled. Sipas tij, partitë nga të cilat varet formimi i qeverisë dhe..

01.09.21 20:03 |
Svetllan Stoev

Të gjitha 421 makinat e votimit jashtë vendit u furnizuan

Të gjitha 421 makinat e votimit u furnizuan jashtë vendit dhe u dërguan në misionet diplomatike dhe konsullore. Kjo u bë e qartë nga një konferencë shtypi dhënë nga Ministri i përkohshëm i Punëve të Jashtme Svetllan Stoev. Gjatë kësaj jave,..

05.07.21 18:26 |
Hristo Mutafçiev

Aktorët janë të pakënaqur nga kërkesa e Ministrit për shkrutime në teatro

Ministri i Kulturës Prof. Velisllav Minekov duhet të luftojë për më shumë fonde dhe të fillojë takime me udhëheqjet e teatrove për të kapërcyer problemet. Këtë thirrje e bëri Hristo Mutafçiev, kryetar i Lidhjes së Artistëve në Bullgari, në lidhje..

31.05.21 10:27 |
Polina Karastojanova

Turizmi dëshiron që testet PCR të bëhen në llogari të shtetit

Problemet në turizëm janë tashmë në fushën e diplomacisë, kështu që sektori i turizmit pret që Ministrja e Përkohshme e Turizmit Stella Balltova të punojë në sinkron me Ministrin e përkohshëm të Punëve të Jashtme. Këtë e tha për BNR Polina..

12.05.21 18:59 |

Infermierеt në Bullgari janë në minimumin sanitar

Pandemia nxori në pah problemet shumëvjeçare në sistemin tonë shëndetësor, duke përfshirë mungesën e infermiereve. Këtë e tha para Radios Kombëtare Bullgare Kryetarja e Bordit Rajonal të Shoqatës Bullgare të Profesionistëve të Shëndetësisë në..

12.05.21 17:47 |

Nota mesatare 3 për politikën shtetërore ndaj fëmijëve

Për kujdesin e shtetit për fëmijët vitin e kaluar Rrjeti Kombëtar për Fëmijët shkroi një mesatare 3 sipas sistemit të vlerësimit me gjashtë nota. 10 vjet me radhë organizata joqeveritare përgatit një “Fletore” me vlerësime dhe sipas saj nuk ka..

03.05.21 16:38 |

Aktualizohet buxheti i Arkës Kombëtare të Shëndetësisë

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë aktualizimin e buxhetit të Arkës Kombëtare të Shëndetësisë . Në sajë të kësaj spitalet do të marrin 75 mln leva nga buxheti i sivjetshëm i arkës për të mbuluar aktivitetin e tyre mbi limitin për vitet 2015..

11.09.20 12:44 |

Protestat nuk do të çojnë deri në ndryshim radikal

Shumë njerëz përkrahin protestat antiqeveritare në vend, megjithëqë qëndrojnë në shtëpi. Mirëpo, nuk duhet të përfytyrojmë se ato do të shndërrohen në një energji të madhe politike e cila do të rrëzojë tërë sistemin. Këtë qëndrim e shprehu para..

12.08.20 09:59 |

Bullgaria po mendon masa për evitimin e problemeve në industrinë e përpunimit të qumështit

Ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva bëri thirrje që konsumatorët të zgjedhin produkte bullgare në përkrahje të prodhuesve bullgarë. Në një intervistë dhënë Televizionit të Ri ajo theksoi, se Bullgaria bënë përpjekje për evitimin e problemeve në..

02.05.20 12:14 |
Всички новини: днес | вчера