Eмисия новини
от 11.00 часа

Mjetet evropiane për rimëkëmbjen nga kriza duhet të krijojnë vende të punës

Mjetet e parashikuara nga BE për rimëkëmbjen nga kriza lindur si rezultat i Covid-19 duhet të ndahen në mënyrë të arsyeshme. Këtë e tha nënpresidentja Ilijana Jotova në koktejin vjeshtor të Dhomës Tregtare Industriale Francezo-Bullgare njoftoi..

11.09.20 11:13 |

Gruri është me ¼ më pak në krahasim me vitin 2019

4 627 000 tonë është gruri i prodhuar në Bullgari, tregojnë të dhënat përfundimtare të Ministrisë së Bujqësisë. Rendimenti mesatar nga një dynymë është 393 kg., që është mbi 100 kg më pak në krahasim me vitin 2019. Prodhimi është më i madh në..

04.09.20 12:10 |

Muajin e tretë me radhë çmimet prodhuese në Bullgari ulen

Çmimet prodhuese në Bullgari gjatë majit 2020 vazhdojnë të ulen sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Mbi bazë vjetore indeksi i përgjithshëm i çmimeve prodhuese në vend gjatë majit ulën me 5.3 për qind, pasi në prill ulën me 4.3..

30.06.20 13:28 |
Ekaterina Zaharieva

Pas 15 qershorit pritet lëvizja në BE të rivendoset

Pritet që pas 15 qershorit lëvizja në BE të rivendoset plotësisht, pasi ajo u rivendos me shtetet fqinje dhe me ato që kanë situata të ngjashme epidemiologjike. Këtë e tha ministrja e jashtme Ekaterina Zaharieva. Pasi u vendos që 85 për qind nga mjetet..

02.06.20 10:07 |

Etiketa “Produkt nga Bullgaria” do të garantojë prejardhjen bullgare të ushqimeve

Pa debate Parlamenti miratoi në lexim të dytë Ligjin për Ushqimet, miratuar në lexim të parë në vitin 2017. Parashikohet që Agjencia Bullgare e Sigurimit të Ushqimeve të krijojë një regjistër kombëtar publik të prodhuesve, përpunuesve dhe distributorëve..

27.05.20 15:00 |

Prodhimi bullgar adaptohet në kushtet e reja

Për më pak se një muaj mbi 65 firma në Bullgari e kanë transformuar prodhimin e vet, duke u adaptuar në situatën e jashtëzakonshme për shkak të koronavirusit. Pas krizës ky riorientim mund të çojë në zgjerim të prodhimit dhe në krijimin e një..

23.04.20 09:44 |

Rajonet Bullgare nuk mund të zhvillohen në mënyrë të barabartë artificialisht

Në një varg materialesh Radio Bullgaria përqendroi vëmendjen mbi problemet dhe përparësitë ekonomike të rajoneve bullgare me ekonomi të planifikuar. Duke lëvizur në drejtim të akrepave të orës nga Rajoni Veriperëndimor, përmes Rajoneve Verior..

06.04.20 11:45 |

Dy uzina në Bullgari testojnë prodhimin e respiratorëve

Dy uzina në vend testojnë prodhimin e respiratorëve dhe në qoftë se janë të suksesshme do të dërgohen për t’u certifikuar në Evropë. Këtë e deklaroi në një konferencë për shtyp në Këshillin e Ministrave Kryeministri Bojko Borisov. Ai vuri në duke se dy..

04.04.20 12:57 |
Ministri i ekonomisë Emill Karanikollov

Negociojmë për uzinë të “Tesla” në Bullgari

Bullgaria negocion për ndërtimin e uzinës së kompanisë automobilistike “Tesla”, tha ministri i ekonomisë Emill Karanikollov para gazetës “24 orë”. Shteti bullgar ka dy qëllime – të organizojë prodhimin e automjeteve elektrike dhe prodhimin e..

07.02.20 15:45 |

Rritje me 28.1 për qind të prodhimit të perimeve të serrës gjatë vitit 2018

Prodhimi i perimeve të serrës shënon rritje me 28.1 % për vitin 2018 në krahasim me 2017-ën. Këtë e deklaroi Zëvendësministrja e Bujqësisë, Ushqimeve dhe Pyjeve Verginija Krësteva gjatë hapjes së një seminari në Plovdiv të Asociacionit bullgar të..

25.10.19 16:39 |
Всички новини: днес | вчера