Eмисия новини
от 14.00 часа

Komisioni Evropian korrigjoi pritjet për rënien e ekonomisë bullgare

Produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë do të ulet me 5.1 për qind gjatë vitit 2020, por do të rritet me 2.6 për qind në vitin 2021 dhe me 3.7 për qind në vitin 2022. Kjo theksohet në parashikimet ekonomike vjeshtore të Komisionit Evropian...

05.11.20 14:32 |
Pllamen Dimitrov

Sindikatat presin zgjerim të ekonomisë gri për shkak të Covid-19

Ekonomia gri në Bullgari në vitin 2019 sipas statistikës kombëtare ishte 21 për qind e produktit të brendshëm bruto ose 11.5 miliard euro. Këto para janë jashtë sistemit social dhe shëndetësor. Në kushtet e Covid-19 pritet që kjo kuotë të rritet, tha..

23.09.20 17:53 |
Bojko Borisov

Bojko Borisov: Kombet e konsoliduara të parë do të përballojnë Covid-19

Kombet e konsoliduara të parë do të dalin nga kriza me Covid-19. Të tjerët do të hyjnë në një krizë të rëndë politike dhe nuk do të jenë në gjendje të marrin vendime të shpejta dhe adekuate. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov në..

01.09.20 18:37 |

Ushtria bullgare është në gjendje të plotësojë detyrat

Parlamenti miratoi raportin për gjendjen e mbrojtjes dhe forcave të armatosura gjatë 2019. Konkluzioni kryesor është se gjendja e forcave të armatosura lejon plotësimin e detyrave. Faktorët që ndikojnë negativisht mbi aftësitë mbrojtëse janë armatimi dhe..

28.05.20 13:54 |

Sofja është me profilin më të mirë investues në Bullgari

Në vitin 2018 Sofja tërhoqi 13 miliard euro investime të huaja. Kjo është nga 9 800 euro për frymët të popullsisë ose 3 herë më shumë se sa vlera mesatare për mbarë vendin, theksohet në një raport të Agjencisë Bashkiake të Investimeve. Qyteti është ndër të..

09.01.20 18:06 |

Borxhi i jashtëm bruto i Bullgarisë u ul deri në 5.4 miliard euro

Borxhi i jashtëm bruto në qeverisjen shtetëror në fund të tetorit u ul me 3.6 për qind mbi bazë vjetore (ose me 200.3 milion euro) deri në 5.4006 miliard euro në krahasim me po këtë periudhë të vitit 2018. Ruhet tendenca detyrimet e jashtme të jenë..

27.12.19 15:17 |

Më se 68 për qind nga produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë u shfrytëzua për konsum përfundimtar

Sipas të dhënave paraprake të Institutit Kombëtar Statistikor produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë gjatë tremujorit të tretë të vitit 2019 arriti 16 241 milion euro, ose 31 746 milion leva, gjë që do të thotë 2 323 euro ose 4 544 leva për frymë të..

05.12.19 12:03 |

Bullgaria është në vendin e katërt në BE-në për nga teprica buxhetore

Sipas Evrostatit Bullgaria radhitet në vendin e 4-të në BE për nga teprica buxhetore, e cila në vitin 2018 ishte 1.8 për qind nga produkti i brendshëm bruto. Para saj janë vetëm Luksemburgu me +2,7 për qind, Gjermania me +1,9 për qind dhe Malta me +1,9 për..

21.10.19 17:32 |
Всички новини: днес | вчера