Eмисия новини
от 21.00 часа
Lëçezar Borisov

Masat kundër krizës do të vazhdojnë gjatë gjithë vitit 2021

Deri në fund të këtij viti dhe në fillim të vitit 2021 do të disponojmë mjete të cilat do të investojmë në biznes. Këtë e tha para RKB Ministri i Ekonomisë Lëçezar Borisov. Sipas tij masat do të vazhdojnë gjatë tërë vitit 2021. “Të dhënat paraprake..

06.12.20 14:57 |

Deputetët ngritën tavanin e deficitit buxhetor

Deficiti buxhetor tanimë do të mund të tejkaloi 3 % nga produkti i brendshëm bruto në rrethana të jashtëzakonshme. Këtë e vendosi parlamenti me pranimin në lexim të dytë të ndryshimeve në Ligjin për Financat Publike. Sipas rregulloreve të..

12.11.20 16:03 |
Vasill Velev

Kapitali industrial mendon se rritja e rrogës minimale është gabim

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari parashikon ulje të produktit të brendshëm bruto nga 3.5 deri në 5.5 për qind në varësi të valës së dytë të Covid-19. Këtë e tha për BNR kryetari i asociacionit Vasill Velev. Kjo rënie nuk do të..

20.10.20 13:58 |

Parashikime të ndryshme për uljen e produktit të brendshëm bruto të Bullgarisë

Në raportin e fundit “Perspektiva ekonomike botërore” të Fondit Monetar Ndërkombëtar, për Bullgarinë fondi pret uljen e produktit të brendshëm bruto nga 4 për qind për vitin 2020, dhe rritje ekonomike nga 4.1 për qind për 2021. Në parashikimin..

15.10.20 04:05 |

Rritjе të produktit të brendshëm bruto në Bullgari me 4.3 për qind në vitin 2021 parashikon Banka Botërore

Koronavirusi do të ulë produktin global të brendshëm bruto me 5.2 për qind në vitin 2020. Për ekonominë bullgare parashikimi është ulja nga 6.2 për qind për 2020 dhe rritja vitin e ardhshëm me 4.3 për qind. Këtë e tregon raporti për “Perspektivat Globale..

09.06.20 09:09 |
Emill Karanikollov

Ulja e produktit të brendshëm bruto gjatë vitit 2020 do të kompensohet gjatë vitit 2021

Parashikimet për këtë vit janë për uljen e produktit të brendshëm bruto me afro 7 për qind, por vitin e ardhshëm ai do të rritet me 6 për qind, tha para Televizionit Kombëtar Bullgar ministri i ekonomisë Emill Karanikollov. Megjithëqë nuk mbyllëm sektorë..

06.06.20 12:26 |

U miratua Programi i Konvergjencës i Bullgarisë për periudhën 2020-2023

Qeveria e Bullgarisë miratoi Programin e Konvergjencës për periudhë 2020-2023. Dokumenti përpilohet çdo vit sipas Paktit të Stabilitetit dhe Rritjes të BE-së dhe grafikut të të ashtuquajturit “Semestër Evropian”. Për shkak të situatës së jashtëzakonshme..

29.04.20 13:56 |
Nikolina Angellkova

Ministria e Turizmit pret stinë verore nga 1 korriku

Në një brifing në Këshillin e Ministrave ministrja e turizmit Nikolina Angellkova tha, se Ministria e Turizmit planifikon që në mesin e qershorit të fillojë përgatitja e një stine të vonshme verore nga 1 korriku. Dega turistike siguron 12 për qind nga..

28.04.20 09:41 |

Borxhi i Bullgarisë është 20.4 për qind nga produkti i brendshëm bruto i vendit

Plotësimi i kritereve për hyrjen në mekanizmin valutor ERM II mund të përfundojë brenda javëve të ardhshme, tha ministri financiar Vlladisllav Goranov. Më 28 prill skadon afati i kontraktuar, në të cilin Sofja duhet të paraqesë rezultatet para..

22.04.20 11:39 |

Fondi Monetar Ndërkombëtar parashikon ulje të produktit të brendshëm bruto në Bullgari me 4 për qind

Pas rritjes nga 3.4 për qind në vitin 2019 produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë do të ulet me 4 për qind në vitin 2020. Këtë e parashikon Fondi Monetar Ndërkombëtar duke marrë parasysh krizën me Covid-19. Fondi pret që inflacioni i konsumatorëve nga..

14.04.20 18:05 |
Всички новини: днес | вчера