Eмисия новини
от 19.00 часа

Fillon fushata kombëtare “Lind fëmijë në Bullgari”

Fushata po mbahet për të dytin vit radhazi nga fondacionet “Ëndërr për Fëmijë” dhe “Super Foshnjë”, të cilat po punojnë në mënyrë aktive me të rinjtë në Bullgari. Përpjekjet kanë për qëllim rritjen e ndërgjegjësimit të tyre për nevojën e..

03.05.21 14:05 |

Profilaksia e lënë pas dore rrit vdekshmërinë nga Covid-19

Rritja e vdekshmërisë në Bullgari për 100 000 banorë është shqetësuese. Treguesi është rezultat i faktorëve mjaft kompleks, por edhe i parandalimit të humbur të sëmundjeve kronike si diabeti dhe hipertensioni për shkak të pandemisë. Këtë e deklaroi..

19.03.21 10:49 |

2.8% e shpenzimeve për shëndet në Bullgari përdoren për profilaksi

Gjatë vitit 2018 shpenzimet mesatare shtetërore dhe private për profilaksi në BE janë 2.8% e të gjitha shpenzimeve për shëndet. Në bullgari treguesi është sa është niveli mesatar për BE-në – 2.8%, transmetoi BTA. Kjo përqindje është më e lartë në..

18.01.21 16:49 |

Profilaksia është metoda kryesore për luftimin e kancerit të gjirit

Tetori është muaji botëror për luftimin e kancerit të gjirit. Edhe sivjet që nga fillimi i muajit startuan fushatat kombëtare për analiza falas për prevencë të sëmundjes në tërë vendin. Kanceri i gjirit është sëmundja më e përhapur ndër gratë. Çdo vit në..

27.10.20 07:05 |

Profilaksia e osteoporozës akoma është sfidë për Bullgarinë

E quajnë osteoporozën epidemia e qetë sepse zhvillimi i saj është pa simptoma dhe në qoftë se nuk merren masa në kohë, çon deri në thyerje të rënda dhe një shërim të vazhdueshëm dhe të zgjatur dhe shumë të kushtueshëm. Profilaksia në kohë, mënjanimi i..

20.10.09 12:54 |
Всички новини: днес | вчера