Eмисия новини
от 05.00 часа
Rumen Draganov

Që prej vitesh turistët ukrainas në Bullgari janë më shumë se ata rus

Në vitet e fundit kemi më shumë turistë ukrainas sesa rusë. Në vitin 2020 kemi pasur 50 000 turistë nga Rusia dhe 200 000 nga Ukraina, vuri në dukje doc. Rumen Draganov para bTV në lidhje me fluturimet e anuluara nga Rusia në maj . Për mendimin e..

10.05.21 11:02 |

A është i mundur konsensus parlamentar për formimin e qeverisë së re?

Legjislatura e 45 e Kuvendit Popullor filloi punë zyrtarisht . Në Parlamentin e ri ka dy parti krejtësisht të reja dhe 117 persona të rinj nga gjithsej 240 deputetë. Megjithatë, një nga votimet e para mblodhi një shumicë të konsiderueshme. Me..

16.04.21 12:45 |

Në vend që të ofrojnë vendime zgjedhjet parlamentare bënë shumë pyetje

Dhe tani ku? - Politologët dhe analistët në Bullgari po e shqyrtojnë këtë çështje pas zgjedhjeve parlamentare më 4 prill. Të gjitha parashikimet paraprake ishin për një zgjedhje të pazakontë dhe të vështirë, për shkak të pandemisë Covid-19. Por pritjet që..

05.04.21 13:41 |
Përvan Simeonov

“Gallup”: Fushata paszgjedhore do të jetë më interesante nga ajo zgjedhore

Në një intervistë për BNR Përvan Simenonov , drejtori ekzekutiv i “Gallup International” – partneri i medias për zgjedhjet, tha se renditja e forcave politike nuk mund të jetë e sigurt. Befasimi i këtyre zgjedhjeve është partia e shoumenit Sllavi..

04.04.21 23:23 |

Në fund të fushatës elektorale qytetarët ende hezitojnë në zgjedhjen e tyre

Jemi në fund të fushatës zgjedhore përpara votimit për Legjislaturën e 45-të të Kuvendit Popullor në Bullgari. Pandemia e bëri fushatën unike, për shkak të të gjitha kufizimeve që rezultojnë prej saj. Sidoqoftë, a arritën në muajin e fundit partitë dhe..

02.04.21 11:12 |

A është e pashmangshme që Bullgaria të drejtohet nga një koalicion?

Bullgaria ndodhet para zgjedhjeve më të rëndësishme që nga fillimi i tranzicionit drejt demokracisë, pohojnë analizatorët në vend. Deri në fillimin e fushatës paraelektorale mbeten ditë të numëruara. Sa njerëz do të shkojnë deri tek kutitë e votimit - kjo..

25.02.21 11:59 |
Simeon Djankov

Disa muaj të vështirë qëndrojnë përpara ekonomisë bullgare

Pavarësisht se viti 2020 mbeti në histori përpara më pak se një jave, pasojat nga Covid-kriza do të ndikojnë mbi gjendjen psikike, emocionale dhe për më tepër financiare si të bullgarëve, kështu dhe të gjithë popujve të tjerë nëpër botë. Nuk duhet të..

07.01.21 13:11 |

Protesta dhe një besim i humbur në partitë gjatë vitit politik 2020

Përveç me pandeminë dhe pasojat prej saj në të gjitha nivelet tek ne, do ta mbajmë mend vitin 2020 me pakënaqësinë civile aktive kundër qeverisë. Protestat të cilat filluan pas aksionit të specializuar të zyrës së prokurorisë në ndërtesën e Presidencës..

29.12.20 13:07 |

Cilësia e jetesës në Bullgari është një madhësi relative

Prej viteve Bullgaria “mban” vendet e fundit për nga cilësia e jetës në Bashkimin Evropian. Dhe në qoftë se kishte kohë, në të cilën ne e linim pas vetes Rumaninë, tanimë jemi të fundit në Evropë. Sipas të dhënave të Eurostatit, 54% prej bullgarëve janë..

05.08.20 14:48 |
Radosvet Radev

Kërkimi i personelit do të rimëkëmbet që në fund të vitit

Dobësimi i masave kundër Covid-19 nuk do të ndikojë mbi punësimin. Papunësia do të vazhdojë të rritet të paktën gjatë dy muajve në vijim, parashikon Dhoma Ekonomike Bullgare. Mund të pritet emërim i punonjësve të rinj që në fund të vitit 2020...

04.05.20 13:23 |
Всички новини: днес | вчера