Eмисия новини
от 11.00 часа

“Po e vazhdojmë ndryshimin” shpalli prioritetet e projekt-kabinetit të ri

Parametrat e programit të projekt-kabinetit të Asen Vasilev nga “Po e vazhdojmë ndryshimin” u bënë të qarta. Ai përmban mbi 40 projektligje që duhet të miratohen në 6 muajt e ardhshëm. “Në mënyrë reale, një pjesë e madhe e tyre duhet të miratohen..

06.07.22 19:27 |
Milen Mateev

“Po e vazhdojmë ndryshimin”: ITN ka frikë nga dalja në pah e pronave dhe varësive

“Po e vazhdojmë ndryshimin” dorëzoi në Kuvendin Popullor një projektligjin për antikorrupsion, njoftoi kryetari i Komisionit Kushtetues Milen Mateev. Ai lexoi një deklaratë nga foltorja e Kuvendit ku thuhet se projekti është ndalur prej kohësh nga..

10.06.22 12:39 |

Me çfarë do ta mbajmë mend Legjislaturën e 44-të të Kuvendit Popullor

Me seancën e sotme, Legjislatura e 44-të e Kuvendit Popullor përfundon punën e saj. Ajo hyri në histori duke lëvizur në një ndërtesë të re, duke u bërë e para që nga viti 2009 që zbatoi mandatin e plotë katër vjeçar dhe duke kufizuar hyrjen e..

25.03.21 10:47 |

Ministria e Kulturës me përgjigje lidhur me dorëheqjen e drejtorit të përgjithshëm të BNR

Nga Ministria e Kulturës dolën me pozitë lidhur me dorëheqjen e drejtorit të përgjithshëm të Radios Kombëtare Bullgare (BNR) Andon Balltakov. Vet Balltakovi kërkoi dorëheqjen e ministrit të kulturës Boill Banov sepse zëvendësoi tekst nga..

22.10.20 11:02 |
Daniella Daritkova

Partia Socialiste Bullgare hodhi poshtë projektin e ri për kushtetutë të partisë GERB

Partia Socialiste Bullgare nuk përkrah projektin për Kushtetutë të re, të propozuar nga partia GERB dhe nuk do të marrë pjesë në konsultimet për ndryshime në kushtetutë. Këtë e njoftoi në konferencën e jashtëzakonshme të shtypit Janaki Stoillov nga..

18.08.20 15:45 |

Është duke u përgatitur një projektligj për tatimin e bujqësisë

Fonti Kombëtar për Shpëtimin e Bullgarisë, i cili është pjesë e koalicionit në pushtet, po përgatit një projektligj për tatimin e pronarëve të mëdhenj të tokës dhe caktimin e rentës së tokës. Propozojmë që të ketë tatim për të gjithë, të cilët..

28.07.20 16:14 |

Në Parlament parashtruan një projektligj kundër varësisë nga lojërat e fatit

Kazino dhe salla të lojërave të fati të ketë vetëm në hotelet me 5 yje, në vendpushimet kombëtare dhe në vendbanimet deri në 20 km larg kufirit shtetëror. Këtë e propozon në një projektligj kundër varësisë nga lojërat e fatit zëvendëskryetari i..

04.06.20 19:56 |
Godina e Kuvendit Popullor në Sofje

Qeveria do të paraqesë sot një projektligj për heqjen e gjendjes së jashtëzakonshme

Pritet që qeveria të paraqesë sot një projektligj për heqjen e gjendjes së jashtëzakonshme dhe të zgjatë veprimin e masave të ndryshme shëndetësore, ekonomike dhe sociale. Pasi miratohet nga qeveria, projektligji duhet të parashtrohet në Kuvendin..

04.05.20 08:00 |

Deputetët në lexim të parë ratifikuan CETA-n

Parlamenti miratoi në lexim të parë ligjin për ratifikimin e Marrëveshjes Gjithëpërfshirëse Ekonomike dhe Tregtare midis Kanadasë dhe BE-së e njohur si CETA. “Pro” votuan 110 përfaqësues popullorë, 98 ishin “kundër” dhe 7 u abstenuan. Marrëveshja në fjalë..

30.01.20 16:11 |

Parlamenti miratoi në lexim të parë një buxhet "konservator" i shëndetësisë për vitin 2020

Deputetët miratuan në lexim të parë projektligjin për buxhetin e Arkës Kombëtare të Sigurimit Shëndetësor për vitin 2020. Ai parashikon, që mjetet për arkë të rriten me 223 milion euro që të arrijnë 2.273 miliard euro. Projektligji u miratua me 120 vota..

12.11.19 17:12 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера