Eмисия новини
от 22.00 часа

Parlamenti mbështeti prokurorin special kundër kryeprokurorit

Parlamenti hodhi poshtë veton e presidentit mbi caktimin e një prokurori special që heton kryeprokurorin ose zëvendësin e tij. Kreu i shtetit ktheu ligjin me argumentin se ndryshimi nuk ofron zgjidhje të drejtë dhe të qëndrueshme të problemit..

17.02.21 12:32 |
Krasimira Filipova

Bullgaria insiston për më shumë se dy prokurorë evropianë

Kryeprokurorja evropiane Laura Kjoveshi u takua me zëvendës kryeprokuroren bullgare Krasimira Filipova, transmetoi BTA. Filipova rikujtoi pozitën e kryeprokurorit Ivan Geshev se duke marrë parasysh punën që duhet të kryhet në Bullgari dy..

26.10.20 17:57 |
Ivan Geshev

Këshilli i Lartë Gjyqësor ndërpreu debatin për dorëheqjen e kryeprokurorit

Pas mbledhjes 4-orëshe plenumi i Këshillit të Lartë Gjyqësor ndërpreu debatet mbi kërkesën e Bashkimit të Gjyqtarëve në Bullgari të fillojë procedurë për heqjen e kryeprokurorit. Ky debat u propozua në rendin e ditës nga kryetari i Gjykatës..

22.10.20 15:27 |
Kryeprokurori Ivan Geshev

Prokurorët janë kundër heqjes së Ivan Geshevit

Asociacioni i Prokurorëve është kundër thirrjes së Bashkimit të Gjyqtarëve në Bullgari që Këshilli i Lartë Gjyqësor të fillojë procedurë kundër heqjes së Kryeprokurorit Ivan Geshev. Sipas Bashkimit të Gjyqtarëve deklaratat e Geshevit, si dhe..

02.10.20 18:18 |

Dy protesta para Pallatit të Gjykatës shoqërojnë zgjedhjen e anëtarit të ri të Këshillit të Lartë Gjyqësor

Dy protesta paralele zhvillohen para godinës së Pallatit të Gjykatës – njeri i lëvizjes BOEC dhe tjetri i organizatës rinore të “Bullgarisë Demokratike”. Arsyeja është zgjedhja e Evgeni Ivanovit anëtar i Këshillit të Lartë Gjyqësor. Protestuesit..

26.09.20 12:04 |

Prokuroria ishte ajo që kërkoi takimin për Bullgarinë në Parlamentin Evropian

Zëvendës kryeprokurorja Krasimira Filipova njoftoi, se mbledhja e Grupit për Monitorimin e Demokracisë, Superioritetit të Ligjit dhe të Drejtave Kryesore pranë Parlamentit Evropian u kërkua nga kryeprokurori Ivan Geshev në kontekstin e presionit të..

28.08.20 16:54 |
Foto: BGNES-arkiv

Propozimet për ndryshime në kushtetutë - çamçakëz për flluska apo një akt i fortë për kryeministrin?

Një akt i papritur nga ana e kryeministrit Bojko Borisov u dha një drejtim të ri komenteve politike në Bullgari. Në vend që të japë dorëheqjen e kërkuar në vazhdim të mbi 30 ditëve, kryeministri propozoi të fillohet një ndryshim i ligjit themelor..

18.08.20 15:34 |

Prokurorët e Këshillit të Lartë Gjyqësor shprehën shqetësim për diskreditimin e magjistratëve

Kolegji i Prokurorëve të Këshillit të Lartë Gjyqësor doli me një deklaratë në të cilën shprehet shqetësim nga sulmet e vazhdueshme dashakeqe kundër prokurorisë së shtetit. Kjo deklaratë u provokua nga një video e kryetarit të lëvizjes “Po,..

10.08.20 19:02 |

Një prokuror dha dorëheqje për shkak të dyshimeve për ushtrim ndikimi

Prokurori nga qyteti Ruse i Bullgarisë Veriore Nikollaj Nikollov ka dhënë dorëheqje, bëri të ditur BNT, duke iu referuar burimeve nga Këshilli i Lartë Gjyqësor. Për Nikollovin doli informacion se ka kërkuar ndihmën e afaristit të arrestuar Pllamen..

23.06.20 19:43 |
Elena Dineva

Prokurorë bullgarë vizituan Emiratet e Bashkuara Arabe

Dy prokurorë nga Prokuroria Supreme e Kasacionit bënë vizitë pune në Emiratet e Bashkuara Arabe. Në Abu Dabi në takim në Zyrën e Kryeprokurorit ata diskutuan nënshkrimin e memorandumit për bashkëpunim midis dy prokurorive dhe çështje të së drejtës penale...

27.02.20 17:54 |
Всички новини: днес | вчера