Eмисия новини
от 05.00 часа

Dita e 75 e protestave antiqeveritare në Sofje

Në Sofje, si zakonisht në orën 19.00 në vendin e zakonshëm para godinave të administratës së Presidencës, Parlamentit dhe qeverisë u thirr protestë antiqeveritare. Të pakënaqurit, të cilët duan dorëheqjen e Kryeministrit, të Kryeprokurorit dhe..

21.09.20 19:42 |
Vezhdi Rashidov

Për krijuesin Vezhdi Rashidov protestat janë orvatje e anarkisë për grusht shteti

“Nuk shikoj ndonjë mesazh në protestat. Shikoj vetëm njerëz të cilët dëshirojnë të heqin qeverinë. Ata kërkojnë vetëm dorëheqje dhe asgjë tjetër”, komentoi para BNR skulptori Vezhdi Rashidov, deputetë nga partia GERB dhe kryetar i komisionit..

21.09.20 14:33 |

Projektuan kuadro nga shtëpia e Kryeprokurorit në lagjen “Bojana” gjatë protestës së 74

Gjatë protestës së 74 antiqeveritare u projektuan kuadro nga shtëpia e re e Kryeprokurorit Ivan Geshev në lagjen e Sofjes “Bojana" (shtëpi Nr. 5). U përhap informacion se në godinë, e cila është pjesë e rezidencës qeveritare dhe presidenciale,..

21.09.20 09:38 |
Valeri Simeonov

Qeveria do ta mbarojë mandatin e vet

Dhënia e dorëheqjes është e pakuptimtë 6 muaj para zgjedhjeve të rregullta. Kjo do t’i sjellë shtetit shpenzime më të shumta dhe humbje të konsiderueshme, tha para BNT-së Zëvendëskryetari i Parlamentit Valeri Simeonov dhe një prej liderëve të..

20.09.20 14:30 |
Nikollaj Malinov

Rusofilët bullgarë janë duke përgatitur një projekt politik

Lëvizja kombëtare “Rusofilët” zhvilloi një mbledhje të përbashkët, në të cilën u miratua një strategji e re deri në vitin 2024, transmetoi TASS. Përveç krijimit të një organizate ndërkombëtare rusofile rusofilët bullgarë janë duke shqyrtuar edhe..

20.09.20 10:54 |

Dita e 74 e protestës antiqeveritare

Ditën e 74 të protestës antiqeveritare përveç shfaqjeve të zakonshme civile në qendër të Sofjes, në të ashtuquajturin “trekëndësh i pushtetit”, atje ku janë godinat e Parlamentit, Presidencës dhe qeverisë, do të ketë dhe një aktivitet partiak...

20.09.20 09:56 |
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Janë djegur urët mes Presidentit dhe qeverisë

Njerëzit përballuan frikën dhe janë në rrugë që të deklarojnë atë që dëshirojnë, tha para televizionit BTV Nënpresidentja Ilijana Jotova me rastin e protestave antiqeveritare, të cilat po vazhdojnë mbi 70 ditë, Jotova deklaroi se ura midis..

19.09.20 14:45 |

Dita e 73 e protestave antiqeveritare

Filloi dita e 73 e protestave permanente antiqeveritare me kërkesa për dorëheqjet e Kryeministrit, Kryeprokurorit, Kryetares së Parlamentit dhe për zhvillimin e zgjedhjeve të parakohshme. Mbrëmja e 72 e protestave në Sofje kaloi qetë, pa..

19.09.20 09:53 |

Protestuesit kërkuan dorëheqjen edhe të Kryetares së Parlamentit Cveta Karajançeva

Balona plot me ujë dhe fruta fluturonin drejt godinës së Kuvendit Popullor ditën e 71 të protestës antiqeveritare. Aksioni kundër Kryetares së Parlamentit Cveta Karajançeva u organizua nga nënat e fëmijëve me çrregullime nga “Sistemi na vret”...

18.09.20 09:08 |
James Pardew

Një ish-ambasador i SHBA-së në Bullgari pohon se në Bullgari ka kryengritje popullore

Në një artikull, publikuar në “Politiko” , ish-ambasadori i SHBA-së në Bullgari Games Pardew shkruan se vendi ynë ka kaluar pikun dhe nuk ka kthim prapa. Sipas Pardew Borisov është lider popullist dhe ndodhet para një kryengritjeje popullore...

17.09.20 10:40 |
Всички новини: днес | вчера