Eмисия новини
от 02.00 часа

“Kryengritja e Madhe Popullore – 5” bllokoi lëvizjen në qendër të Sofjes

Ditën e 100 të protestave në Sofje filloi e ashtuquajtura “Kryengritja e Madhe Popullore - 5" me kërkesa për dorëheqjen e Kryeministrit Bojko Borisov dhe të Kryeprokrorit Ivan Geshev, për ndryshime në Kushtetutë dhe për votim vetëm me makina...

16.10.20 17:29 |

Kryengritja e Madhe Popullore – 5

Në ditën e 100-të të protestave antiqeveritare në Sofje u thirr “Kryengritja e Madhe Popullore – 5”. Aksioni do të fillojë në orën 17.00 në të ashtuquajturin “trekëndësh i pushtetit” në qendër të Sofjes, transmetoi BGNES. Protesta do të përkrahet..

16.10.20 10:02 |
Krsyeprokurori Ivan Geshev

Ivan Geshev: Prokuroria nuk ka faj për të gjitha problemet në këtë shtet

“Po përmirësohet puna e Prokurorisë” – deklaroi Kryeprokurori Ivan Geshev duke raportuar për punën e kryer nga institucioni gjatë tetë muajve të parë të mandatit të tij. “Unë nuk pohoj se Prokuroria nuk bën gabime, por insistoj se ajo nuk është..

15.10.20 17:17 |
Studentët para Rektoratit të Universitetit të Sofjes

Protesta antiqeveritare në Bullgari po përgatitet për “Kryengritjen e Madhe Popullore – 5”

Në ditën e 99-të të protestave antiqeveritare në Bullgari para “Kryengritjes së Madhe Popullore – 5” dorëheqja e Kryeministrit dhe e Kryeprokurorit u kërkua edhe nga studentët. Ata u mblodhën para Rektoratit të Universitetit të Sofjes..

15.10.20 10:14 |

Protestuesit bënë thirrje për pjesëmarrje në masë në Kryengritjen e pestë të Madhe Popullore

Iniciatorët e protestave civile në Bullgari nga e ashtuquajtura “Trio e Helmuar” bënë thirrje për pjesëmarrje në masë në Kryengritjen e pestë me radhë të Madhe Popullore. Ajo është planifikuar për datën 16 tetor – dita e 100 e protestave...

14.10.20 09:05 |

Dita e 97 e protestave

Për sonte u caktua mbrëmja e 97 e protestave. Gjatë protestës tradicionale dje, ditën e 96 të pakënaqësisë popullore, protestuesit bllokuan për një kohë të shkurtër Urën e Shqiponjave. Udhëheqësit e protestës njoftuan se ditën e premte..

13.10.20 10:46 |

Protestuesit kërkuan dorëheqjen e kryetares së Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova

Këtë mbrëmje do të zhvillohet protesta e 96 në kryeqytetin e Sofjes. Për protestën e 100-të, më 16 tetor, organizatorët e saj, e ashtuquajtura “Trio e Helmuar”, shpallën Kryengritjen e pestë të Madhe Popullore. Kërkesat mbeten të..

12.10.20 09:02 |

Ka për t’u organizuar mbrëmja e 95 e pakënaqësisë civile

Sonte protestuesit do të dalin për të demonstruar mbrëmjen e 95 me radhë. Mbrëmë ata prapë u mblodhën për të kërkuar dorëheqjen e qeverisë dhe kryeprokurorit. Protestuesit shprehën shpresë se më 16 tetor do të dalin më shumë njerëz kur parashikohet..

11.10.20 09:29 |

Ditën e 100 të protestave po përgatitet Kryengritja e re e Madhe Popullore për datën 16 tetor

Sonte protestuesit do të demonstrojnë ditën e 94 me kërkesa të pandryshuara – dorëheqje të qeverisë dhe të kryeprokurorit. Ditën e 16 tetorit, kur bie ditën 100 të protestave, parashikohet Kryengritja e re e Madhe Popullore. Si çdo mbrëmje..

10.10.20 09:35 |

Protestat antiqeveritare në Bullgari vazhdojnë

Për sonte planifikohet mbrëmja e 93 e protestave antiqeveritare në Sofje nën moton “Ne nuk kemi frikë”. Mbrëmë demonstruesit mirëpritën rezolutën e superioritetit të ligjit votuar nga Parlamenti Evropian. Më se një orë mbeti i bllokuar..

09.10.20 09:47 |
Всички новини: днес | вчера