Eмисия новини
от 11.00 часа

Dita e 97 e protestave

Për sonte u caktua mbrëmja e 97 e protestave. Gjatë protestës tradicionale dje, ditën e 96 të pakënaqësisë popullore, protestuesit bllokuan për një kohë të shkurtër Urën e Shqiponjave. Udhëheqësit e protestës njoftuan se ditën e premte..

13.10.20 10:46 |

Protestuesit kërkuan dorëheqjen e kryetares së Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova

Këtë mbrëmje do të zhvillohet protesta e 96 në kryeqytetin e Sofjes. Për protestën e 100-të, më 16 tetor, organizatorët e saj, e ashtuquajtura “Trio e Helmuar”, shpallën Kryengritjen e pestë të Madhe Popullore. Kërkesat mbeten të..

12.10.20 09:02 |

Ka për t’u organizuar mbrëmja e 95 e pakënaqësisë civile

Sonte protestuesit do të dalin për të demonstruar mbrëmjen e 95 me radhë. Mbrëmë ata prapë u mblodhën për të kërkuar dorëheqjen e qeverisë dhe kryeprokurorit. Protestuesit shprehën shpresë se më 16 tetor do të dalin më shumë njerëz kur parashikohet..

11.10.20 09:29 |

Ditën e 100 të protestave po përgatitet Kryengritja e re e Madhe Popullore për datën 16 tetor

Sonte protestuesit do të demonstrojnë ditën e 94 me kërkesa të pandryshuara – dorëheqje të qeverisë dhe të kryeprokurorit. Ditën e 16 tetorit, kur bie ditën 100 të protestave, parashikohet Kryengritja e re e Madhe Popullore. Si çdo mbrëmje..

10.10.20 09:35 |

Protestat antiqeveritare në Bullgari vazhdojnë

Për sonte planifikohet mbrëmja e 93 e protestave antiqeveritare në Sofje nën moton “Ne nuk kemi frikë”. Mbrëmë demonstruesit mirëpritën rezolutën e superioritetit të ligjit votuar nga Parlamenti Evropian. Më se një orë mbeti i bllokuar..

09.10.20 09:47 |
Petër-Emill Mitev

Partia Popullore Evropiane investon besim në partinë GERB

Përkrahja e Partisë Popullore Evropiane për partinë GERB përbën një investim. Deklarata e kryetarit të partisë Manfred Weber në përkrahje të partisë GERB është me më shumë rëndësi se sa kritikat e drejtuara ndaj Bullgarisë. Këtë e tha në një..

08.10.20 15:09 |

Parlamenti Evropian hodhi poshtë korrigjimet e propozuara në rezolutën për Bullgarinë

Me votat e socialistëve, liberalëve dhe të gjelbërve nuk u përkrahën kërkesat që në pjesën për korrupsion në etazhet e larta të pushtetit ndaj kryeministrit të shtohet edhe presidenti, të përfshihen tekste për lidhje midis dikastereve të huaja të..

08.10.20 11:29 |

Mbrëmja e radhës e protestave antiqeveritare

“Ne nuk kemi frikë” është motoja e ditës së 90 të protestave antiqeveritare. Sipas traditës demonstrata në kryeqytet fillon në hapësirën midis godinave të Presidencës, Këshillit të Ministrave dhe ish shtëpisë së Partisë Komuniste Bullgare, ku tani..

06.10.20 20:23 |
Arman Babikjan

Protestuesit: Nuk duhet të presim se Brukseli do ta pushojë nga posti i Kryeministrit Bojko Borisovin

“Në debatin në Parlamentin Evropian për sundimin e ligjit në Bullgari u dëgjuan shumë gjëra të pakëndshme për Bullgarinë. Në fakt, këto janë fjalë që dëgjohen në sheshe. Por askush nuk duhet të presë se Brukseli do ta pushojë Bojko Borisovin. Këtë..

06.10.20 10:38 |

Parlamenti Evropian shqyrtoi sundimin e ligjit në Bullgari

Në sfondin e një interesi jo shumë të madh nga ana e eurodeputetëve u zhvillua debati në sallën plenare të Parlamentit Evropian në kontekstin e protestave antiqeveritare te ne. Më 1 tetor të këtij viti Komisioni për liritë civile, drejtësinë dhe..

06.10.20 09:15 |
Всички новини: днес | вчера