Eмисия новини
от 00.00 часа

Presidenti Rumen Radev bisedoi për protestat me ambasadorët e vendeve nga BE-ja

Transparenca është një prej parimeve kryesore të qeverisjes, pavarësisht se kush është në pushtet, tha Presidenti Rumen Radev në një takim me ambasadorët e vendeve nga BE-ja dhe të Zvicrës në Bullgari. Presidenti është i mendimit se..

15.07.20 17:14 |
Ministri i Brendshëm Mlladen Marinov

Grupe të organizuara krijojnë tension gjatë protestave

Ka të dhëna për grupe të organizuara, të cilat përpiqen të krijojnë tension gjatë protestave, tha para Parlamentit Ministri i Punëve të Brendshme Mlladen Marinov. Vazhdimisht marrim sinjale operative në kuadrin e kanaleve të ndryshme për rritje të..

15.07.20 16:26 |
Bojko Borisov

Bojko Borisov: Shteti ka nevojë për konsolidim

Në fillim të mbledhjes së sotme të Këshillit të Ministrave, kryeministri Bojko Borisov u shpreh për protestat që vazhdojnë ditën e shtatë me radhë, duke theksuar se shteti ka nevojë për konsolidim. Ai paralajmëroi se mund të pësojnë ditë të këqija..

15.07.20 16:16 |

Provë për sulm të parlamentit ditën e gjashtë të protestave

Ditën e gjashtë të protestave antiqeveritare në Sofje mbrëmë vonë u bë provë për sulm të godinës e cila vite me radhë ishte sëlli e Komitetit Qendror të Partisë Komuniste Bullgare, ndërsa sot shfrytëzohet për nevojat e parlamentit. Tensioni u..

15.07.20 08:01 |

Ditën e gjashtë vazhdojnë protestat kundër qeverisë dhe prokurorisë

Dita e gjashtë e protestave kundër qeverisë filloi në sheshin para presidencës në Sofje. Kërkesa kryesore e protestuesve është dorëheqja e kryeministrit Bojko Borisov dhe e kryeprokurorit Ivan Geshev. Policia bëri thirrje që protestuesit të shfaqin..

14.07.20 19:32 |

Komisioni Evropian përkrah protestat paqësore në Bullgari

Lidhur me zhvillimet e fundit në Bullgari zëdhënësi i Komisionit Evropian Kristian Vigand tha, se BE-ja gjithnjë ka deklaruar se protestat paqësore janë e drejta kryesore në çdo shtet demokratik. Në BE kemi pozita të veta dhe nuk reagojmë në lidhje me..

14.07.20 15:51 |

Studentët ngulin këmbë që policët, të cilët kanë rrahur studentë, të pushohen nga puna

Përfaqësia kombëtare e këshillave të studentëve në Bullgari dënoi ashpër agresionin nga ana e policisë më 10 korrik kundër studentëve që kanë protestuar në mënyrë të qetë. Ngulet këmbë për hetimin e incidentit, identifikimin dhe pushimin nga..

14.07.20 13:23 |
Zëvendëskryeministri Krasimir Karakaçanov

Zëvendëskryeministri Krasimir Karakaçanov: Qeveria nuk do të japë dorëheqje

“Mjaftë i balancuar” – kështu e quajti mesazhin e Ambasadës së SHBA-së në Sofje Zëvendëskryeministri Krasimir Karakaçanov. “Të gjithë kanë të drejtën të protestojnë dhe kjo e drejtë duhet të respektohet, por duhet të respektohet edhe ligji, të ketë..

14.07.20 13:02 |
Sijka Mileva

Prokuroria: Persona të akuzuar, politikanë “të ndershëm” dhe “gazetarë” të lirë – kundër drejtësisë

Afaristët e akuzuar Vasill Bozhkov dhe Cvetan Vasilev, të cilët gjenden jashtë shtetit, janë në kontakt me politikanë “të ndershëm” dhe “gazetarë” të lirë, që ta sabotojnë punën e sistemit të drejtësisë të Bullgarisë. Këtë e shpalli në një briefng..

14.07.20 12:40 |

Ambasada e SHBA-së: Protestat janë shenjë e një shoqërie të gjallë civile

E drejta e mbledhjes paqësore është një vlerë kryesore demokratike Demonstratat dhe protestat janë shenjë e një shoqërie të gjallë civile. Këtë e shënojnë një deklaratë të vet nga Ambasada e SHBA-së në Sofje me rastin e protestave civile, të cilat..

14.07.20 09:56 |
Всички новини: днес | вчера