Eмисия новини
от 05.00 часа

Shoferët e taksive protestuan në qendrën e kryeqytetit

Shoferë të taksive dolën në protestë dhe okupuan hapësirën prapa parlamentit bullgar. Ata kanë frikë, se për shkak të gjendjes së jashtëzakonshme dhe për kufizimin e klientëve, do të pësojnë falimentime. Sipas të dhënave nga 6000 taksi në kryeqytet tani..

07.04.20 12:43 |

Vazhdon protesta e specialistëve të mjekësisë

Pesë ditë me radhë vazhdon protesta e mjekëve dhe e nënave me aftësi të kufizuara para godinës së Këshillit të Ministrave në qendrën e Sofjes. Të enjten mbas dite pesë prej infermiereve kaluan në mosbindje civile, dike refuzuar të dalin nga salla e..

05.03.20 20:42 |

Pakënaqësi për shesh për neutralizimin e lëndëve kimike

Gatishmëri për protesta shpallën banorët e qytetit Pernik për shkak të idesë që një firmë të ndërtojë instalim për trajtimin e mbetjeve kërcënuese kimike në qytet. Sheshi do të ndodhet nja 250-280 metra larg shtëpive të banimit. Banorët vendas janë të..

21.02.20 10:14 |
Protestë para Parlamentit

Protestë në Sofje kundër ratifikimit të CETA-së

Rreth 50 kundërshtarë të marrëveshjes për tregti të lirë mes Kanadasë dhe Bashkimit Evropian – CETA, protestuan para godinës së Kuvendit Popullor kundër ratifikimit të dokumentit nda deputetët bullgarë. Organizatorët “Prindërit e Bashkuar”..

04.02.20 13:03 |

MPB-ja fillon kontroll në të gjitha spitalet e vendit

Pas një takimi dy orësh që u zhvillua dje mes Kryeministrit Bojko Borisov dhe përfaqësuesve të infermiereve bullgare që protestojnë para godinës së qeverisë, sot Ministria e Punëve të Brendshme /MPB/, Drejtoria e Përgjithshme për Luftimin e..

17.12.19 09:28 |

Transportuesit e autobusëve fillojnë protestë simbolike

Transportuesit e autobusëve fillojnë protestë simbolike, e cila pas një muaji do të kalojë në një grevë efektive, në qoftë se problemet në sektor nuk zgjidhen. Firmat janë të pakënaqura për aplikimin e TOL taksave për automjetet mbi 3.5 tonë dhe të..

13.12.19 13:08 |

Konfederata e Punës “Podkrepa” doli për të protestuar në qendër të Sofjes

Në qendër të Sofjes filloi një protestë kombëtare e Konfederatës së Punës “Podkrepa” me moton “Punonjësit e sëmurë nuk janë kriminalë!” Kërkesat kryesore të protestuesve janë që punëdhënësit e tyre të paguajnë të paktën pesë ditë prej dëmshpërblimeve që..

27.11.19 12:34 |

Protesta kundër zgjedhjes së Valeri Simeonovit për Zv. Kryetar të Parlamentit

Nisma kombëtare e qytetarëve “Sistemi na vret”, e cila bashkon nënat e fëmijëve me çrregullime, organizoi protestë para godinës së Kuvendit Popullor në Sofje. Protestuesit shpallën se të hënën do të organizojnë dhe demonstrim me autommjete. Para..

22.11.19 17:29 |
Bashkimi i Gazetarëve Bullgarë

Gazetarët bullgarë: “Mos e vrisni gazetarinë në Bullgari!”

Më 1 nëntor, përveç Ditën e Iluministëve, shënojmë dhe Ditën e Gazetarisë Bullgare. Me kate rast Bashkimi i gazetarëve Bullgarë organizon në kryeqytet një protestë me moto “Mos e vrisni gazetarinë në Bullgari!”. Protesta zhvillohet para godinës së..

01.11.19 11:54 |

Çiklistë organizojnë “Marshimin për jetë” në kryeqytet

Sonte çiklistë organizojnë protestë para Këshillit të Ministrave nën parullën “Marshim për jetë”. Ata insistojnë për ndryshime ligjore me qëllim garantimin e sigurisë më të madhe të çiklistëve në rrugë. Në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare Ivo..

29.10.19 15:37 |
Всички новини: днес | вчера