Eмисия новини
от 08.00 часа

Mbrëmja e 82 e protestave antiqeveritare

Në qendrën e Sofjes ka për t’u zhvilluar mbrëmja e 82-të e pakënaqësisë civile nën moton “Ne nuk kemi frikë”. Nënat nga iniciativa “Sistemi na vret” po përgatitin kampin e tyre me tenda për kushtet e vjeshtës. Ato insistojnë për indeksimin e..

28.09.20 19:36 |
Vlladimir Mihajllov nga grupi

Protesta antiqeveritare thërret “Kryengritje të Madhe Popullore 4”

Ditën e 82 të protestave antiqeveritare në Sofje përsëri është shpallur miting dhe procesion me kërkesa për dorëheqjen e Kryeministrit dhe Kryeprokurorit dhe për zgjedhje të parakohshme. Ditën e 81 të protestave u zhvillua një koncert-miting “E..

28.09.20 08:41 |

Miting koncert në Urën e Shqiponjave organizojnë protestuesit

Një miting koncert nën moton “E ardhme për Bullgarinë – e ardhme për të rinjtë” u organizua në udhëkryqin e Urës së Shqiponjave të cilën çdo mbrëmje protestuesit okupojnë. “Qëllimi është të tregojmë përmasat dhe gatishmërinë e njerëzve të mbrojnë..

27.09.20 17:23 |
Stefan Canev

Intelektualët të jenë në ballë të protestave

“Ekziston nevoja që intelektualët të jenë në vijën e parë të protestave” tha për BNR shkrimtari Stefan Canev, i cili u dekorua me “Pendën e Artë” për kontribut në kulturën dhe artin bullgar. Sipas tij protesta kundër pushtetit largon intelektualët..

27.09.20 16:08 |

Dita e 80 e protestive

Shiu mbi Sofjen i pengoi shumë protestues kundër qeverisë dhe kryeprokurorit të përfshihen në protestat ditën e 80. “Mungesë e lidhjes me realitetin” – kështu oratorët e kualifikuan këshillin e kryetares së parlamentit Cveta Karajançeva që njerëzit..

27.09.20 09:55 |

Dy protesta para Pallatit të Gjykatës shoqërojnë zgjedhjen e anëtarit të ri të Këshillit të Lartë Gjyqësor

Dy protesta paralele zhvillohen para godinës së Pallatit të Gjykatës – njeri i lëvizjes BOEC dhe tjetri i organizatës rinore të “Bullgarisë Demokratike”. Arsyeja është zgjedhja e Evgeni Ivanovit anëtar i Këshillit të Lartë Gjyqësor. Protestuesit..

26.09.20 12:04 |

Dita e 79 e protestave plasje midis protestuesve dhe policisë para godinës së BNT-së

Brohoritje “Dorëheqje” u dëgjuan mbrëmë para godinës së Bashkisë së Kryeqytetit ndërsa protestuesit hodhën vezë kundër fasadës së godinës. Ditën e 79 të protestave te kërkesat për dorëheqje të qeverisë dhe kryeprokurorit u shtua edhe emri i..

26.09.20 10:01 |

Mbrëmja e 79 e protestave antiqeveritare në Sofje

Në vendin e zakonshëm në Sofje, në të ashtuquajturin “trekëndësh i pushtetit” mes godinave të qeverisë, Parlamentit dhe Presidentit, edhe sonte u takuan protestuesit kundër qeverisë, transmetoi BNR. Kërkesat e protestuesve po vazhdojnë të jenë..

25.09.20 19:25 |

Dita e 78 e protestave antiqeveritare

Mbrëmjen e 78 të protestave me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë dhe kryeprokurorit protestuesit iu drejtuan selisë së Lëvizjes për të Drejta dhe Liri. Kundër saj ata hodhën vezë dhe qese me bojë të bardhë. Pas kësaj si çdo mbrëmje arritën deri te..

25.09.20 09:15 |
Hristo Terzijski

Policia vepron në mënyrë profesionale gjatë protestave

Policia vepron me profesionalizëm të lartë gjatë protestave, tha ministri i brendshëm Hristo Terzijski para komisionit parlamentar të rendit të brendshëm, transmetoi BTA. Sipas tij ato nuk ishin protesta, sepse ishin të shpallur si kryengritje...

24.09.20 16:52 |
Всички новини: днес | вчера