Eмисия новини
от часа
Foto: Konfederata e Punës „Podkrepa“

Aktivistët e kulturës dalin në një protestë paralajmëruese

Në ditën e parë të Nëntorit, Ditës së Rilindasve të Popullit, institutet kulturore në të gjithë vendin do të mbyllin sërish dyert simbolikisht në shenjë proteste. Protestat organizohen nga Federata Kombëtare "Kultura" për Konfederatën e Punës "Podkrepa"..

31.10.23 07:00 |

Protesta para Parlamentit kundër votimit për një qeveri të rregullt

Një protestë e partisë “Vëzrazhdane” bllokoi bulevardin qendror në kryeqytet “Car Osvoboditell” përballë Parlamentit. Protestuesit janë të pakënaqur me krijimin e kabinetit "Denkov-Gabriel". Sipas “Vëzrazhdane”, 14 prej ministrave në projektkabinet..

06.06.23 13:23 |
Protestat para godinës së Teatrit Popullor

Protesta pas shkarkimit nga detyra të kryeredaktorit të Teatrit Popullor “Ivan Vazov” Aleksandër Morfov

Për të tretën ditë në Sofje po zhvillohen protesta në mbrojtje të kryeredaktorit të Teatrit Popullor, Aleksandër Morfov, i cili u shkarkua nga detyra më 28 shkurt. Para kësaj, Velisllava Krësteva, përgjegjësja e marrëdhënieve me publikun e..

02.03.23 17:22 |

Largimi i kryetarit të Parlamentit si një provë për rrëzimin e qeverisë

Tri partitë opozitare në Parlamentin bullgar (GERB, Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë (DPS) dhe “Vëzrazhdane”) dhe partia e Sllavi Trifonovit "Ka një popull të tillë" (ITN), e cila u shkëput nga koalicioni në pushtet, rrëzuan kryetarin e Kuvendit..

17.06.22 15:19 |

Në pritje të protestave në të gjithë vendin

Paqëndrueshmëria ekonomike e diktuar nga lufta në Ukrainë dhe rritja e çmimeve të energjisë po krijojnë një ndjenjë turbulence dhe frikë për të ardhmen si tek sipërmarrësit ashtu edhe tek qytetarët bullgarë. Që nga fillimi i këtij procesi,..

17.05.22 14:28 |
Kryeministri Nikollaj Dobrev (i pari majtas) ia kthen mandatin Presidentit Petër Stojanov

4 shkurti 1997 - një nga pikat e kthesës në politikën bashkëkohore bullgare

Kanë kaluar 25 vjet nga një nga datat më të paharrueshme në jetën politike bullgare - 4 shkurt 1997 . Protestat masive për shkak të dështimit të qeverisë për të përballuar një sërë krizash e detyruan Kryeministrin Zhan Videnov të japë..

04.02.22 07:05 |
Vasill Naidenov dhe Bogdana Karadoçeva

Këngët e protestës janë aktuale 32 vite pas fillimit të Tranzicionit

"Sa do të presim?" Sa kohë, sa kohë, deri kur… O Zot, jepi Bullgarisë rrugë, dritë, liri!” Ky është një fragment nga "Lutja për Bullgarinë" - një nga këngët e kompozuara pas 10 nëntorit 1989. Ajo tingëllonte në sheshe, mitingje e protesta në..

10.11.21 09:00 |

A është i mundur konsensus parlamentar për formimin e qeverisë së re?

Legjislatura e 45 e Kuvendit Popullor filloi punë zyrtarisht . Në Parlamentin e ri ka dy parti krejtësisht të reja dhe 117 persona të rinj nga gjithsej 240 deputetë. Megjithatë, një nga votimet e para mblodhi një shumicë të konsiderueshme. Me..

16.04.21 12:45 |

Protesta dhe një besim i humbur në partitë gjatë vitit politik 2020

Përveç me pandeminë dhe pasojat prej saj në të gjitha nivelet tek ne, do ta mbajmë mend vitin 2020 me pakënaqësinë civile aktive kundër qeverisë. Protestat të cilat filluan pas aksionit të specializuar të zyrës së prokurorisë në ndërtesën e Presidencës..

29.12.20 13:07 |

Pse një holandez dëshiron ndryshim të rendit politik në Bullgari?

Në qoftë se një milion bullgarë bashkohen rreth prioriteteve kryesore për zhvillimin e vendit të vet, në skenën politike do të dalin profesionistë, të cilët të punojnë për kauzën “Bullgaria”. Në këtë beson holandezi Patrick Smithuis , i cili që nga..

21.10.20 12:09 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна