Eмисия новини
от 13.00 часа

Zyrat e partive në pushtet bëhen qëllim i protestave antiqeveritare

Kërkesat e protestuesve në Bullgari mbeten të pandryshuara – dorëheqje e qeverisë së Bojko Borisovit dhe e Kryeprokurorit, kabinet teknik dhe zgjedhje të ndershme. Mbrëmjen, gjatë protestës së radhës të 88 avokati Nikollaj Haxhigenov nga e..

05.10.20 10:06 |

Protestat antiqeveritare do të vazhdojnë deri në arritjen e qëllimit përfundimtar

Pas zhvillimit të “Kryengritjes së Madhe Popullore IV” ditën e shtunë organizatorët e protestave – e ashtuquajtura “Trio e Helmuar” janë të mendimit se është krijuar një shoqëri civile, e cila mund ta bëjë dallimin mes atyre që flasin, sepse..

04.10.20 17:22 |

Kryengritja e Madhе Popullore IV filloi, u bllokua rruga drejt Urës së Danubit

Filloi Kryengritja e Madhe Popullore IV në qendër të Sofjes. Protestuesit ngulin këmbë për dorëheqjen e qeverisë dhe të Kryeprokurorit Ivan Geshev. Është ndaluar lëvizja në bulevardin “Car Osvoboditell” në të ashtuquajturin “trekëndësh i..

03.10.20 18:11 |

Kryengritja e Madhe Popullore IV grumbullon të pakënaqurit nga qeverisja nga mbarë vendi

Qytetarët e pakënaqur nga qeverisja e vendit do të mblidhen këtë mbrëmje në Kryengritjen e Madhe Popullore IV. Demonstrata do të fillojë në orën 17.00. (orë bullgare) para shatërvanit të godinës së Presidencës në qendër të Sofjes. Organizatorët e..

03.10.20 10:09 |

Komisioni për Liritë Civile dhe Drejtësinë në Parlamentin Evropian u solidarizua me protestat në Bullgari

Me 35 vota “pro”, 30 “kundër” dhe 1 “të abstenuar ” Komisioni për Liritë Civile dhe Drejtësinë në Parlamentin Evropian miratoi projekt-rezolutën për Bullgarinë. Këmbëngulet që Komisioni Evropian ta vazhdojë monitorimin mbi reformën gjyqësore dhe..

02.10.20 10:13 |

Vazhdojnë protestat antiqeveritare në Sofje

Më 1 tetor, kur komisioni për liritë civile, drejtësinë dhe punët e brendshme në Parlamentin Evropian do të votojë vendim që Komisioni Evropian të vazhdojë të monitorojë reformën gjyqësore dhe luftimin e korrupsionit në Bullgari në kuadrin e..

01.10.20 08:50 |

“Drejtësi për çdonjërin” këmbëngul për reforma radikale gjyqësore

Për këtë mbrëmje është planifikuar demonstrata e 84 antiqeveritare në kryeqytet. Nga iniciativa “Drejtësi për çdonjërin” do të protestojnë para Pallatit Gjyqësor në Sofje me kërkesë për dorëheqjen e Kryeprokurorit Ivan Geshev, të Këshillit të..

30.09.20 08:52 |
Vlladimir Mihajllov nga grupi

Protesta antiqeveritare thërret “Kryengritje të Madhe Popullore 4”

Ditën e 82 të protestave antiqeveritare në Sofje përsëri është shpallur miting dhe procesion me kërkesa për dorëheqjen e Kryeministrit dhe Kryeprokurorit dhe për zgjedhje të parakohshme. Ditën e 81 të protestave u zhvillua një koncert-miting “E..

28.09.20 08:41 |
Arman Babikjan

Protestuesit nuk dëshirojnë dialog me shtetin

“Nuk dëshirojmë dialog me pushtetarët” tha për BNR Anton Babikjan nga “Trioja Helmuese” në lidhje me thirrjen e kryetares së Grupit Parlamentar të partisë GERB Daniella Daritkova që protestuesit të hyjnë në dialog me qeveritarët. Sipas Babikjanit..

27.09.20 14:47 |

Mbrëmja e 79 e protestave antiqeveritare në Sofje

Në vendin e zakonshëm në Sofje, në të ashtuquajturin “trekëndësh i pushtetit” mes godinave të qeverisë, Parlamentit dhe Presidentit, edhe sonte u takuan protestuesit kundër qeverisë, transmetoi BNR. Kërkesat e protestuesve po vazhdojnë të jenë..

25.09.20 19:25 |
Всички новини: днес | вчера