Eмисия новини
от 09.00 часа

Duan anulimin e provimeve të ndërmjetme në klasën IV dhe X

Avokatja e Popullit Diana Kovaçeva i rekomandoi Ministrit të Arsimit që të anulojë provimet nga Vlerësimi i Jashtëm Kombëtar pas klasës IV dhe X. Arsyeja e letrës drejtuar Ministrit janë ankesat dhe nënshkrimet e prindërve te mbrojtësi publik...

22.01.21 12:39 |

Që nga 30 nëntori deri më 21 dhjetor pa orë mësimore në shkollat dhe universitetet

Që nga 30 nëntor deri më 21 dhjetor nxënësit dhe studentët mësojnë nga distanca. Kjo është pjesë e politikes për kufizimin e përhapjes së koronavirusit. Deri më 21 dhjetor mbeten të mbyllur edhe çerdhet dhe kopshtet për fëmijë. 22 dhe 23 dhjetor do..

30.11.20 12:45 |

Kritere më të larta për arsimin universitar

Provimet shtetërore të maturantëve japin bazë më të mirë për vlerësimin e nivelit të kandidat studentëve se sa provimet e pranimit në shkollat e larta. Ministri i arsimit Krasimir Vëllçev tha se në maturat notat e shkëlqyera të bullgarishtes dhe..

06.06.20 15:21 |

Anglishtja është lënda mësimore që preferohet më shumë nga nxënësit për provimet shtetërore

Mbi 37 mijë nxënës bullgarë në klasën e 12 japin sot provimin e detyrueshëm shtetëror mbi lëndë mësimore të preferuar prej tyre. Për vitin e radhës më shumë prej tyre (afro 12 000) kanë preferuar gjuhën angleze. Pas saj janë biologjia dhe..

03.06.20 07:36 |
Всички новини: днес | вчера