Eмисия новини
от 08.00 часа

10% rritje e shpalljeve për punë, megjithë lock down-it

Numri i shpalljeve për punë gjatë marsit janë rritur me 10%, megjithë lock down-it dhjetëditor, sipas platformës më të madhe për oferta te ne. Tendenca e rritjes së tyre po vëzhgohet në të gjithë sektorët e ekonomisë. Analistët vënë në dukje se..

06.04.21 14:20 |

Masat mbështetëse do të ndihmojnë më të prekurit nga kufizimet e reja

75 për qind e të ardhurave nga sigurimi do t’u paguhen punëtorëve për periudhën e masave të reja kundër pandemisë. Njerëzit me leje pa pagesë do të kenë të drejta të rezervuara të sigurimit, njoftoi Ministrja e Punëve Sociale Denica Saçeva...

18.03.21 15:28 |

Propozojnë zgjatje të masave për të ruajtur punësimin

Masa 60 : 40 për të ruajtur punësimin në pandemi do të zgjatet nga 1 prill deri më 31 maj, parashikon qeveria, njoftoi BNR. Propozimi do të diskutohet me bizneset dhe sindikatat në kuadrin   e Këshillit Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh në 15..

11.03.21 14:33 |

Ekonomia e zezë po del nga hija, por kjo ende nuk mjafton

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari paraqiti një Hartë Kombëtare të Punësimit të Padeklaruar të përgatitur prej tij. Pikërisht punësimi i padeklaruar është praktika më e përhapur gri në tregun e punës në vendin tonë. Projekti është pjesë e..

23.02.21 11:56 |

Ndryshimet në ligj do të rregullojnë aksidentet në punë nga shtëpia

Ndryshimet legjislative do të rregullojnë aksidentin e punës në shtëpi. Kjo u njoftua nga Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeva gjatë kontrollit parlamentar. “Sindikatat dhe punëdhënësit po bëjnë presion për rregulla kur njerëzit..

19.02.21 14:17 |

Punëdhënësit bullgarë filluan takime me partitë kryesore politike

Asociacioni i Organizatave të Punëdhënësve Bullgarë inicioi një sërë takimesh me përfaqësues të partive dhe koalicioneve, të cilat sipas agjencive sociologjike do të hyjnë në Asamblenë e 45-të Kombëtare. Sot, në një takim me Lëvizjen për të Drejtat..

15.02.21 17:02 |

90 ditë pushimi pa pagesë gjatë vitit 2021 do të konsiderohen si stazh pune

Deri më 90 ditë pushimi pa pagesë gjatë vitit 2021 do të konsiderohen si stazh pune dhe sigurimi. Këtë e vendosi përfundimisht në lexim të dytë Parlamenti, duke bërë ndryshime në Ligjin për gjendjen e jashtëzakonshme. Në këtë mënyrë njerëzit, të..

12.02.21 15:02 |

Mbi 413 mln. euro janë paguar në kuadrin e masës "60/40"

Mbi 807.3 milionë leva /413 milionë euro/ janë paguar në kuadrin e masës për ruajtjen e punësimit në kushtet e pandemisë, e njohur gjerësisht si "60/40", njoftoi Instituti Kombëtar i Sigurimeve Shoqërore. Që nga 2 shkurti i këtij viti janë..

08.02.21 10:40 |

Një forum karriere online në Bullgari i disponueshëm për punëkërkuesit nga jashtë

“Karrierë në Bullgari” është një ngjarje online, e cila ndërmjetëson në kontaktin midis atyre të cilët kërkojnë punë dhe punëdhënësit nga sektorët e ndryshëm. Forumi është njëditor dhe zhvillohet në platformën e Komisionit Evropian “ Ditë Evropiane të..

11.01.21 16:56 |

Kriza e Covid-19 i detyroi sindikatat dhe punëdhënësit të kërkojnë një ndihmë afatgjatë nga shteti

Që nga fillimi i pandemisë dhe bllokimi botëror, me fjalë të tjera nga marsi i këtij viti, tensioni rreth ruajtjes së jetës njerëzore dhe të shëndetit, i solli dëme të papara ekonomisë. Ato prekën në mënyrë të drejtpërdrejtë ose të tërthortë  pothuajse..

31.12.20 08:05 |
Всички новини: днес | вчера