Eмисия новини
от часа

Në pritje të Pashkëve

Java e Madhe filloi. Të krishterët ortodoksë në Bullgari po përgatiten ta mirëpresin Ngjalljen e ndritur të Krishtit. Përveç përgatitjeve të tjera, shumë qytete janë transformuar për festën, duke organizuar pazare arti dhe punëtori për të bërë..

10.04.23 16:15 |

Të zbukurojmë Pemën e Krishtlindjeve me lodra të punuara me dorë nga... balta

Nuk ka asnjë rregull të saktë se kur të fillojmë të dekorojmë Pemën e Krishtlindjeve. Dhe, sigurisht, nuk ka asgjë më të mirë se dekorimi i pemës me lodra të punuar me dorë. Në të njëjtën kohë të punuara nga... balta. Vendi ku mund të njiheni..

17.12.22 12:25 |
Shpella e Madhe me afresket pranë manastirit

Lulëzimi dhe shkatërrimi shënojnë të kaluarën mijëvjeçare të manastirit “Shën Ivan Kasinec”

Shën Ivan Rillski jetonte në shekullin e X. Edhe më sot ai konsiderohet mbrojtësi qiellor i bullgarëve. Prandaj aty ku shenjtori ndalej për të kreshmuar dhe për të lutur, ndërtoheshin shenjtërore dhe kisha për nder të tij. Të shpërndarë në skaje të..

13.11.22 14:05 |

Fshati i malit Sredna Gora Svezhen pëshpërit legjenda

Svezhen është një magji e cila të rrëmben sapo ndalon në sheshin e fshatit dhe para teje shpalosen rrugicat e ngushta të thepisura që mbështjellin kreshtat me shtëpi të vendosura mbi to, të kurorëzuara me çatitë e pjerrëta me qeramidhe, ndërsa..

11.12.21 13:25 |

Punëtoritë krijuese ndihmojnë në integrimin e grave refugjate në Bullgari

Kartolina, suvenire dhe dhurata shumëngjyrëshe prej lëkure, filli, argjile dhe tekstili, të punuara në punishtet sociale të “Karitas”- organizatë me një përvojë shumëvjeçare në ndihmën për grupet të prekshme njerëzish. Të gjitha punimet mbajnë dhe..

28.05.21 08:25 |

Për "Rolls-Royce-in e malebisë" dhe sekretin e suksesit

Të mund të ruash një biznes 70 vjeçar familjar në degën ushqimore është një arritje e vërtetë. Synimi drejt fitimit, për llogari të cilësisë, jo njëherë ka dështuar madje sipërmarrësit më të suksesshëm. Të mësuar me shijen e një ushqimi të caktuar,..

06.10.20 06:05 |
Ilija Uçikov

Për vizitë në punishten e mjeshtrit rodopas gajdexhiu Ilija Uçikov

Gajdja është një instrument tradicional jo vetëm në Ballkan, por në Evropë. Në Bullgari ekzekutohet në dy lloje gajde - xhura dhe kaba . Kurse krahina e maleve Rodopi është e njohur nëpër të gjithë botën me kaba gajden e vet. Në fakt, ky është një..

01.10.20 07:05 |

3D punishte e urtë i lë në të kaluarën metodat e vjetra të mësimdhënies

Dellço Dellçev është një arkitekt nga Shoqata “Transformatorët”. Para afro 5 vitesh, bashkë me kolegë të vet nga Universiteti i Arkitekturës dhe i Ndërtimit në Sofje krijuan “Laborator për dizajnin qytetar”. Hallka më e vizituar në të ishte..

20.06.17 11:01 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна