Eмисия новини
от 05.00 часа

Mjekët dhe vullnetarët në repartet Covid u shpallën “Njeriu i Vitit”

Për të 12-ën herë me radhë Komiteti Bullgar i Helsinkit dalloi personalitetet të cilët kanë luajtur një rol të rëndësishëm në dobi të të drejtave të njeriut, në mbrojtje të kafshëve ose të mjedisit gjatë 12 muajve të fundit. Ceremonia u mbajt në Ditën..

10.12.20 16:49 |
Prof. Genço Naçev

Shtretër do të sigurohen, por nuk ka punonjës mjekësorë të cilët të kujdesen për të sëmurët

“Në fillim të epidemisë së koronavirusit vendi ynë mori masat e domosdoshme për kufizimin e infeksionit, por verën situata doli jashtë kontrollit dhe tani po e shohim rezultatin, deklaroi para televizionit BTV prof. Genço Naçev, drejtor i spitalit..

31.10.20 14:03 |

Rritje rekorde e pacientëve me Covid-19 dhe e vdekjeve

Një rritje rekorde e pacientëve të sëmurë nga koronavirusi gjatë 3 ditëve të fundit me 220 të prekur në çdo 100 mijë veta dhe një rritje e madhe e rasteve me vdekje me rreth 50% - këto të dhëna u parashtruan në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë...

29.10.20 14:34 |

Kryeministri Borisov: Nuk dua që të ketë punonjës mjekësorë pa veshje mbrojtëse

Kryeministri Bojko Borisov dhe shefi i Shtabit Operativ Kombëtar gjen. prof. Vencisllav Mutafçijski vizituan një fabrikë për prodhimin e veshjeve mbrojtëse në Sofje. Kontrolli u transmetua live në faqen e Kryeministrit në Facebook. Kompania..

23.04.20 12:16 |

Ka nevojë për reforma në shëndetësi, që të ndalojnë protestat e punonjësve mjekësorë

Më 7 tetor – Dita Botërore për Punë të Denjë, sindikatat e punonjësve mjekësorë në Konfederatën e Sindikatave të Pavarura, bashkë me Asociacionin Bullgar të Profesionistëve për Kujdes Shëndetësor, filluan protestë kombëtare para Këshillit të Ministrave në..

08.10.19 15:36 |
Всички новини: днес | вчера