Eмисия новини
от 09.00 часа

Pushimorja “Allbena” me program për rehabilitim pas Covid-19

Në Bursën e 27-të Turistike Ndërkombëtare, që u mbajt në Moskë nga 16 deri më 18 mars, pushimorja bregdetare bullgare “Allbena” tërhoqi vëmendjen me një program atraktiv për rehabilitim pas kalimit të infektimit nga Covid-19. Programi i bazohet..

20.03.21 07:15 |
Denica Saçeva

Këtë javë do të vendoset për shfuqizimin e disa nga masat antikovid

Autoritetet po diskutojnë një lehtësim gradual të masave antiepidemike. Ne marrim propozime të ndryshme në lidhje me hapjen e objekteve, tha Ministrja e Çështjeve Sociale Denica Saçeva për Nova TV. “Ka propozime për të filluar me vendpushimet..

18.01.21 12:23 |

Pushimorja Bansko është gati për stinën dimërore

Zëvendës kryeministrja dhe ministre e turizmit Marijana Nikollova inspektoi vendet për akomodim dhe impiantet e skive në pushimoren dimërore Bansko. U vendos që hotelet respektojnë rekomandimet sanitare. Po kjo është në fuqi edhe për ski..

10.11.20 17:36 |
Marijana Nikollova

Fillojnë kontrollime të komplekseve dimërore për sezonin e ardhshëm

Zëvendëskryeministrja dhe ministre e turizmit Marijana Nikollova fillon kontrollime të komplekseve dimërore për gatishmërinë e sezonit të ardhshëm. Ajo do të monitorojë nëse janë të krijuara kushte për respektimin e masave kundërepidemike të..

08.11.20 13:42 |

Vendosen rregulla unike antiepidemike në pushimoret dimërore

Ministria e Turizmit vendosi rregulla unike antiepidemike dhe masa sanitare në pushimoret për stinën e ardhshme dimërore. Qëllimi është të garantohet shëndeti dhe siguria e turistëve, ndërsa Bullgaria të mbrojë statusin e vet të një destinacioni të..

21.10.20 15:32 |

Dita e 97 e protestave

Për sonte u caktua mbrëmja e 97 e protestave. Gjatë protestës tradicionale dje, ditën e 96 të pakënaqësisë popullore, protestuesit bllokuan për një kohë të shkurtër Urën e Shqiponjave. Udhëheqësit e protestës njoftuan se ditën e premte..

13.10.20 10:46 |
Marijana Nikollova

Turizmi bullgar do t’i shpresojë mbështetjes së bullgarëve edhe gjatë dimrit

Në kushtet e pandemisë së koronavirusit afro 550 mijë bullgarë zgjodhën pushimoret detare në Bullgari gjatë kësaj vere. Ky është një sukses i padiskutueshëm i cili i detyrohet profesionalizmit të biznesit dhe respektimit rigoroz të masave kundër..

28.09.20 17:48 |

A nisi me sukses stina verore nëpër det?

Pandemia nga Covid-19 doli e pamëshirshme ndaj sektorëve të shumtë në ekonominë e Bullgarisë, në këtë numër dhe ndaj turizmit veror. Jemi mësuar që muajt korrik dhe gusht t’i vëmë në “kulmin” e sezonit dhe kjo me të vërtetë qe kështu. Por deri..

08.07.20 15:27 |

Hotelet në pushimoren Zllatni Pjasëci hapen deri më 1 korrik

Pjesa e madhe e hoteleve në pushimoren Zllatni Pjasëci janë gati të hapin dyert nga 15 qershor deri më 1 korrik. Situata është dinamike dhe ka shumë të paqarta rreth masave që do të jenë në fuqi në Bullgari pas mesit të qershorit. Këtë e tha për gazetën..

05.06.20 16:06 |
Nikolina Angellkova

Në pushimoret dimërore në Bullgari ka akoma 152 turistë të huaj

Në pushimoren Borovec ka 25 turistë të huaj, 21 prej të cilëve janë britanikë të cilët të premten nisen me çarter. Në Boroves mbeten një austriak dhe 3 serbë, tha ministrja e turizmit Nikolina Angellkova. Në Pamporovo ka 16 turistë të huaj të cilët..

19.03.20 18:48 |
Всички новини: днес | вчера