Eмисия новини
от 22.00 часа

Pothuajse 70 për qind nga hotelierët presin “një valë falimentimesh” deri në fund të vitit

Asociacioni Bullgari i Profesionistëve në Menaxhimin e Hoteleve ( Bulgarian Association of Hotel Executives BAHE) organizoi një sondash përfaqësues kombëtar në prag të zgjedhjeve parlamentare dhe në kushtet e mbylljes së pjesshme. Qëllimi..

06.04.21 06:55 |

Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut duhet të rivendosin besimin e ndërsjellë

Si raportues i Parlamentit Evropian për Maqedoninë e Veriut, eurodeputeti bullgar Illhan Kyçuk vizitoi Shkupin, njoftoi grupi “Rinovo Evropën”. Kyçuk bisedoi me pushtetarët dhe liderin e opozitës në vend. Raportuesi deklaroi se çështjet..

18.02.21 11:39 |

Parlamenti mbështeti prokurorin special kundër kryeprokurorit

Parlamenti hodhi poshtë veton e presidentit mbi caktimin e një prokurori special që heton kryeprokurorin ose zëvendësin e tij. Kreu i shtetit ktheu ligjin me argumentin se ndryshimi nuk ofron zgjidhje të drejtë dhe të qëndrueshme të problemit..

17.02.21 12:32 |

Një sërë të panjohurash për shkak të pandemisë i bëjnë zgjedhjet të paparashikueshme

Zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 4 prill do të jenë më të ndryshme se sa votimet e deritanishme. Shkaku është se ato do të mbahen në kushtet e pandemisë. Asnjë institucion ose qeveri as në Evropë as në botë nuk është në gjendje të parashikojë..

22.01.21 06:15 |

Autoritetet dhe restoratorët - pa konsensus për hapjen e restoranteve

Restorantet dhe lokalet për të rifilluar funksionimin në shkurt me kapacitet të kufizuar dhe orë pune, këtë e diskutuan përfaqësuesit e industrisë dhe pushtetarët. Asnjë pajtim nuk u arrit për datën e hapjes së objekteve. “Nëse vendimi i..

19.01.21 19:35 |

Vallë a ekziston dilema social-ekonomike: “Njerëzit ose ekonomia”

Në Bullgari që nga 27 nëntori është në fuqi një bllokim i pjesshëm i cili do të vazhdojë deri më 21 dhjetor. Kjo është për shkak të përkeqësimit të situatës epidemiologjike dhe zmadhimit të epidemisë së koronavirusit. Që me shpalljen e situatës së..

03.12.20 12:25 |
Ljubomir Dacov

Nuk ka asnjë justifikim për ritmin e ngadaltë të ekonomisë

“Nuk ka asnjë justifikim për ritmin e ngadaltë të ekonomisë” tha për BNR financieri Ljubomir Dacov duke rikujtuar se pushtetarët janë të vetmit që në të gjithë tranzicionin kishin mandat 10 vjeçar. Ai tha se akoma nuk flitet sesi ekonomia dhe..

11.10.20 17:22 |
Daniella Daritkova

Daniella Daritkova: “Dorëheqja nuk është zgjidhja”

“Nuk mendoj se do të kontribuojmë me diçka në se do të japim dorëheqje. Kjo sepse nga ne pritet të garantojmë daljen normale nga kriza muajit e ardhshëm.” Këtë e tha për BNR Daniella Daritkova kryetare e Grupit Parlamentar të partisë GERB. Vendi ka..

27.09.20 14:39 |

Protestuesit: Një njeri i cili qëndron mjaft gjatë në pushtet, ai vet harrohet

Përpara 30 vjetëve bullgarët dolën nëpër sheshet me kërkesën të rivendosin shtetin e tyre, i cili duhej të ndahet me sistemin e rregullimit totalitar. Sot njerëzit nga e gjithë Bullgaria përsëri protestojnë me një qëllim - më në fund të mund të..

30.07.20 14:45 |
Velisllav Minekov

Protestuesit kërkojnë ndryshim rrënjësor

Shtetasit janë ata të cilët duhet të ndryshojnë sistemin, tha para Radios Kombëtare Bullgare profesori Velisllav Minekov, njeri nga organizatorët e protestës antiqeveritare. Sipas tij duhet të ketë parlament të ri dhe zgjedhje të reja dhe..

19.07.20 13:52 |
Всички новини: днес | вчера