Eмисия новини
от 08.00 часа

Sezoni i vjeljes së qershisë në Bullgari ka filluar

Filloi vjellja, grumbullimi dhe blerja e qershive në rajonin e qytetit Kjustendill - kjo pjesë e Bullgarisë është afirmuar si kopshti i qershive i vendit tonë. Kurse vjelja e frutës së shijshme pritet që të zgjasë deri në mesin e muajit korrik...

08.06.21 10:02 |

Punësojnë mbledhës të qershive nga lagja nën karantinë në Kjustendill

200 veta nga lagja e romëve “Iztok” në Kjustendill, i cili është mbyllur që nga 19 qershori për shkak të numrit të madh të të infektuarve me koronavirus, do të marrin pjesë në mbledhjen e qershive. Lagja është rrethuar me postblloqe me qëllim..

22.06.20 11:56 |

Lutemi për shpirtrat e të vdekurve

Më 6 qershor në Bullgari është Dita e të Vdekurve. Përveç ditëve të veçanta dhe përvjetorëve të veçantë, kur nderohet kujtesa e të vdekurit, kisha ka përcaktuar ditë të veçanta për nder të të gjithë të vdekurve. Ato gjithmonë bien ditën e shtunë,..

06.06.20 11:50 |

Po pritet një rendiment i mirë i qershive në Kjustendill

Qershitë e shkëlqyera nga qyteti Kjustendill tashmë transportohen për në tregjet e të gjithë vendit tonë. Masa të dyfishuara të sigurisë për shkak të pandemisë ka si në kopshtet frutore ashtu dhe gjatë transportimit të frutave. Mbase nuk ka bullgar, i..

01.06.20 11:17 |

Festa e qershive në Kjustendil do të organizohet, pavarësisht nga pandemia

Pavarësisht nga masat kundër epidemisë së Covid-19 në qytetin e Kjustendilit, Bullgari Jugperëndimore, festa e qershive do të zhvillohet gjatë javës së fundit të qershorit. Vendimi është marrë nga kryetari i baskisë. Do të ketë ekspozita të varieteteve..

30.05.20 10:32 |

Shteti stimulon realizimin në treg të qershive bullgare

Fondi shtetëror “Bujqësia” po lëshon 1 mln leva (511 mijë euro) në kuadrin e programit “de minimis” si stimull për realizimin në treg të rendimentit të sivjetshëm të qershive bullgare. Mbështetje financiare do të marrin ndërmarrjet e përpunimit...

12.05.20 19:46 |

Festa e Qershisë në qytetin Kjustendill

Çdo vit në fund të muajit qershor në qytetin Kjustendill zhvillohet Festa e Qershisë. Këtu lindin qershitë më të mira bullgare, kurse njerëzit i presin me padurim, sepse ato janë paraardhëset e verës, porta përmes së cilës hapet bollëku në këtë krahinë...

27.06.14 12:35 |
Всички новини: днес | вчера