Eмисия новини
от 01.00 часа
Kirill Petkov

Presidenti neglizhoi shtetësinë e dyfishtë të ministrit Kirill Petkov

Për shkak të një rasti të rrëzuar pas emërimit të qeverisë së re të përkohshme, Gjykata Kushtetuese duhet të refuzojë kërkesën kundër dekretit presidencial për emërimin e Kirill Petkov ministër në kabinetin e mëparshëm teknik. Në rast se procesi..

06.10.21 14:38 |

Tre ministra të rinj në qeverinë e ardhshme të përkohshme

Presidenti Rumen Radev prezantoi Këshillin e ri të Përkohshëm të Ministrave, i cili do të organizojë zgjedhje të parakohshme parlamentare dhe të rregullta presidenciale më 14 nëntor. Për herë të parë, një qeveri teknike po merr mandatin nga një..

16.09.21 10:26 |

Më 16 shtator Presidenti do të shpërndajë Parlamentin

Në zbatim të kompetencave të tij kushtetuese, Presidenti Rumen Radev do të emërojë një qeveri të përkohshme më 16 shtator dhe do të shpërndajë Parlamentin, bëri të ditur Presidenca. Kjo do të thotë se seanca plenare e caktuar për 15 shtatorin do..

13.09.21 13:43 |

Po ulet numri i njerëzve që dëshirojnë të votojnë po të ketë zgjedhje të treta parlamentare në vend

Partia e Sllavi Trifonovit "Ka një popull të tillë" (ITN) po rrit elektoratin e saj kundejt koalicionit GERB - SDS, sipas sondazhit të fundit të “Market Links” të porositur nga bTV. Sondazhi u zhvillua në periudhën midis 21-28 korrikut. Në rast të..

05.08.21 11:10 |

BSP do të propozojë qeverinë teknike, në rast se merr mandat për formimin e kabinetit të ri

Në qoftë se "Ka një popull të tillë" (ITN) nuk arrin të formojë një qeveri dhe presidenti i jep një mandat BSP -së, e majta do të propozojë që të vazhdohet qeverisja e kabinetit teknik. Kjo u tha nga udhëheqësja e BSP Kornelija Ninova pas takimit..

04.08.21 20:14 |
Ilijana Jotova

Е quajtën ekzotike idenë që qeveria e përkohshme të bëhet e rregullt

Shpresoj se në ditët në vijim të fitojë arsyeja e shëndoshë. Bullgaria ka nevojë për një qeveri shumë të qëndrueshme, një qeveri, e cila të vazhdojë linjën e kabinetit të përkohshëm për kthimin e ligjshmërisë dhe rregullave dhe për zhvillimin ekonomik...

14.07.21 10:54 |
Rumen Radev

Rumen Radev për ndërrimet në shtresat e pushtetit: Këto janë veprime logjike

Presidenti Rumen Radev përshkroi ndërrimet në postet kryesore në vend si “veprime logjike”. “Kur emërova qeverinë e përkohshme, unë dhashë udhëzimet e mia të shkurtra: ndershmëria, transparenca, por edhe toleranca zero për korrupsionin, krimin dhe..

19.05.21 18:34 |
Ministri i ri i përkohshëm i Punëve të Brendshme Bojko Rashkov

Shefat e shërbimeve të sigurisë janë me leje

Shteti aktualisht është pa udhëheqje të shërbimeve të sigurisë, paralajmëroi para televizionit bTV Ministri i përkohshëm i Punëve të Brendshme Bojko Rashkov. Rashkov shtoi para bTV-së: "A e dini se sa u sëmurën kur qeveria provizore e mori..

17.05.21 11:33 |
Toma Bikov

GERB: Qeveria teknike e kthen oligarkinë nga jashtë në pushtet

Sipas Nënkryetarit të GERB Tomisllav Donçev, nëdrrimi i figurave kryesore në Agjencinë Doganore dhe në Agjencinë e të Ardhurave është një përpjekje për të kontrolluar aparatin shtetëror. Sipas ish-deputetit nga partia GERB Toma Bikov ka lidhje..

14.05.21 16:46 |

Qeveria teknike tregon një dëshirë për ndryshim

Qeveria e dytë teknike në kuadrin e mandatit të presidentit Rumen Radev mori detyrën me një  ceremoni zyrtare në Sallën e Stemës në “Dondukov”2. Disa nga ministrat tanimë kanë qenë një pjesë nga qeveria e mëparshme teknike gjatë kohës së..

12.05.21 15:50 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР