Eмисия новини
от 20.00 часа

Biznesi bullgar këmbëngul për mbështetje financiare

Pasi dje u shpall domosdoshmëria e masave të reja kufizuese që pritet të hyjnë në fuqi më 27 nëntor, Dhoma Ekonomike Bullgare këmbënguli për një Program Kombëtar në Ndihmë të Biznesit Bullgarë. Qëllimi është që në sajë të tij të garantohet marrja e..

24.11.20 15:43 |

Kryeministri është kundër mbylljes së plotë të ekonomisë

Kryeministri është kundër mbylljes së re të plotë të vendit për shkak të përhapjes së Covid-19, megjithëqë presioni mbi sistemin shëndetësor është tepër serioz, sipas tij kufizimet nuk duhen të jenë të tepërta, sepse vendi ynë ka nevojë për ekonomi..

23.11.20 19:04 |

Partnerët socialë nuk arritën pajtim për pagan minimale

Punëdhënësit njëzëri hodhën poshtë propozimin e qeverisë që paga minimale nga 2021 të rritet nga 312 në 332 euro. Sipas punëdhënësve rritja do të thellojë krizën sidomos në vendbanimet e vogla. Ata ngulën këmbë për ngrirjen e të ardhurve..

19.11.20 16:38 |

40 për qind nga nxënësit mësojnë online

Në mbledhjen e sotme qeveritare Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçevtha se po shqyrtohet mbajtja e detyrueshme e maskave në orët mësimore nga nxënësit nga klasa e 5 deri në të të 12, të cilët nuk mësojnë online. Lidhur me mësimdhënie në..

18.11.20 15:28 |

Bashkimi i Paramedikëve ia heq besimin qeverisë

Bashkimi Bullgar i Asistentëve Mjekësorë dhe i Paramedikëve njoftoi se ia heq besimin qeverisë dhe Ministrit të Shëndetësisë Kostadin Angelov për shkak të "masave jo largpamëse dhe kaotike shëndetësore në lidhje me situatën pandemike". Në..

16.11.20 13:43 |
Krasimir Karakaçanov

Qeveria u përmbahet vendimeve parlamentare për Republikën e Maqedonisë së Veriut

Zëvendës kryeministri dhe ministër i mbrojtjes Krasimir Karakaçanov informoi parlamentin për bisedimet me kryeministrin e Republikës së Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev. “Bullgaria vazhdon të përkrahë idenë për integrimin e Ballkanit..

13.11.20 14:58 |
Borisov dhe Zaev

Sofja dhe Shkupi do të vazhdojnë të kërkojnë zgjidhjen e çështjeve të hapura

Kryeministrat e Bullgarisë dhe të Maqedonisë së Veriut, Bojko Borisov dhe Zoran Zaev, zhvilluan një bisedë telefonike. Në të të dy kryeministrat deklaruan dëshirën për të gjetur zgjidhjen e çështjeve të hapura dypalëshe. Këtë e njofton agjencia..

08.11.20 17:18 |
Tomisllav Donçev

Pushteti po përgatit masa të reja kundër koronavirusit

Qeveria disponon një listë masash suplementare kundër përhapjes së koronavirusit, por tani për tani nuk është e domosdoshme që ato të ndërmerren. Këtë e tha zëvendës kryeministri Tomisllav Donçev para BNT. Ai shtoi, se ato do të aplikohen në se do..

07.11.20 17:07 |
Tomisllav Donçev

Tomisllav Donçev: “Çfarë dobi nga masat suplementare në se nuk do të respektohen”

“Tani përqendrohemi mbi respektimin e masave ekzistuese. Cili do të jetë përfitimi nëse vendosen më shumë masa kur edhe masat ekzistuese nuk respektohen?” Këtë e tha në një intervistë për Televizionin e Ri zëvendës kryeministri Tomisllav Donçev..

06.11.20 10:44 |
Denica Saçeva

Mendojnë masa të reja për kompensimin e të prekurve nga Covid kriza

Qeveria mendon masa të reja për kompensim tha ministrja sociale Denica Saçeva. Në se imponohet mbyllja e sektorëve të ndryshëm, e veprimtarive kulturore dhe sportive, do të jenë të domosdoshme masa të reja për kompensim, sepse skema 60/40 ndoshta..

04.11.20 19:49 |
Всички новини: днес | вчера