Eмисия новини
от 17.00 часа

Gati 2300 nënshkrime në mbështetje të Termocentralit “Marica Lindje 2” dhe “Miniera Marica Lindje”

Gati 2300 nënshkrime në mbështetje të Termocentralit “Marica Lindje 2” dhe “Miniera Marica Lindje” u mblodhën në Jamboll. Peticioni kundër mbylljes së kompleksit javën e dytë nënshkruhet në tetë qytete në Bullgarinë Juglindore. Organizatorët e fushatës..

17.08.21 20:39 |

Termocentralet kërcënojnë burimet ujore të Bullgarisë

Burimet ujore në pellgun e pjesës lindore të lumit Marica janë rrezikuar për shkak të sasive të mëdha të ujit, që përdoren për ftohje në energjetikë, paralajmëron   raporti i “Greenpeace” dhe i shkencëtarëve nga Universiteti “Lajden” në Holandë. Zona e..

08.07.21 15:01 |

Sindikatat e Termocentralit “Marica Lindje 2” po përgatitin protestë

Sindikatat nga Termocentrali shtetëror me qymyr “Marica Lindje 2”paralajmërojnë se së shpejti mund të organizojnë protesta dhe greva për të mbrojtur funksionimin e centralit. Në një letër të hapur, ata shprehën shqetësimin në lidhje me transferimin..

01.06.21 18:28 |
Kryeministri Borisov

Kryeministri bullgar bëri thirrje për bashkim kundër ndryshimeve klimatike

Për vendet si Bullgaria, ku një pjesë e madhe prej energjisë vjen nga qymyri, tranzicioni drejt neutralitetit të karbonit kërkon shumë investime në masa sociale, tha Kryeministri i Bullgarisë Bojko Borisov në konferencën e 25-të kushtuar klimës në..

02.12.19 17:00 |
Всички новини: днес | вчера