Eмисия новини
от часа

Mund të ketë një rënie e të infektuarve rishtas pas 3 javësh

Situata e koronavirusit dhe presioni mbi spitalet janë nën kontroll. Bullgaria ka gjithçka që ju nevojitet për betejën me Covid-19. Furnizimet e vaksinave vazhdojnë. Kjo u raportua në një takim pune me Kryeministrin Bojko Borisov, njoftoi BTA...

15.03.21 14:16 |

Evidentojnë rënie në të ardhurat nga fjetjet e të huajve në Bullgari

Për fillimin e vitit 2021 u regjistrua një rënie në të ardhurat nga shtetasit e huaj me 79.4 për qind dhe nga shtetasit bullgarë me 28.6 për qind, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Kapaciteti i shtretërve të zënë në objektet për akomodim..

11.03.21 17:49 |

Më pak njerëz planifikojnë turizëm dimëror në fillim të stinës

Kufizimet  për shkak të koronavirusit pengojnë planifikimin e hershëm të stinës dimërore. 600 000 bullgarë madhorë ose 11,5% po përgatiten të përdorin çdo lloj shërbimi turistik në Bullgari gjatë stinës dimërore. Në të njëjtën kohë në vitin 2019 ata..

19.11.20 14:39 |

Komisioni Evropian korrigjoi pritjet për rënien e ekonomisë bullgare

Produkti i brendshëm bruto i Bullgarisë do të ulet me 5.1 për qind gjatë vitit 2020, por do të rritet me 2.6 për qind në vitin 2021 dhe me 3.7 për qind në vitin 2022. Kjo theksohet në parashikimet ekonomike vjeshtore të Komisionit Evropian...

05.11.20 14:32 |
Всички новини: днес | вчера