Eмисия новини
от 16.00 часа
Foto: Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Bullgari

Vera shqiptare – një urë lidhëse mes dy popujve tanë, pse jo?

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Bullgari organizoi në Kopshtin Botanik të Universitetit në Sofje aktivitetin e parë kushtuar degustimit të verërave shqiptare në Bullgari - një mundësi e shkëlqyer për të bashkuar dy popujt tanë. Në këtë..

06.07.22 11:18 |

Një kopje e kafenesë nga filmi me seri “Miqtë” është një hit mes turistëve në Plovdiv

Në qytetin Plovdiv është kafeneja e vetme në Evropën Lindore e cila është kopje perfekte e kafenesë së filmit me seri “Miqtë” /“Friends“/. Pronari i saj Elin Nikollov është një adhurues i madh i këtij filmi me seri, kështu që ai vendosi të..

19.06.21 08:25 |

Ekspozita “Veset” mbledh në një vend dobësitë e bullgarëve

Përpara një shekulli, në fjalë të ëmbla bullgarët kanë pirë nga kafja e tyre a la turke, dhe nëse ajo nuk ka qenë me mjaft sheqer, e kanë shoqëruar me ndonjë tullumbë, llokume ose bakllava. Derisa kanë folur për politikë, janë zhytur në tymin e mjegullt..

04.03.21 08:05 |

“Rakia e Jambolit” tashmë është markë e mbrojtur në BE

Komisioni Evropian miratoi kërkesën për regjistrimin e Rakisë së Jambolit si emërtim gjeografik për pije alkoolike. Komisioni sqaron se pija prodhohet në Jamboll dhe Burgas që nga viti 1930 dhe se prodhohet prej rrushi të bardh dhe të kuq. Ky emërtim i..

09.10.19 17:16 |

Qyteti Trojan – na pret rakia e kumbullës

Ai që përmend emrin e qytetit Trojan pa tjetër thotë edhe raki kumbulle nga Trojani! Në zemrën e malit Stara Planina uji i zjarrtë me aromë specifike është kthyer në kult. Deri atje se për të tregohen legjenda i kushtohen asaj kënga, tregohen anekdote dhe..

10.01.14 08:05 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера