Eмисия новини
от 05.00 часа

Bullgaria do të punojë për futjen e euros në vitin 2024

Kryeministri Kirill Petkov ripohoi përkushtimin e qeverisë për adoptimin e euros. Petkov i tha “Bloomberg TV Bulgaria” se mbështetja publike për futjen e monedhës së përbashkët duhet të forcohet në mënyrë aktive. Ky është mësimi nga dështimi i..

06.01.22 11:44 |

Parlamenti i ardhshëm do të vendosë për Centralin Atomik Elektrik “Belene”

Ka të ngjarë që parlamenti i ardhshëm do të vendosë për ndërtimin e Centralit Atomik Elektrik “Belene” ose për ndërtimin e bllokut të 7 të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”. Këtë e tha para BNR kryetari i komisionit energjetik parlamentar..

24.01.21 15:12 |

Blloku i Pestë i Centralit Elektrik “Kozlloduj” u ndal përkohësisht

Pas orës 01.00 të datës 22 janar, Blloku i pestë i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” u shkëput nga sistemi energjetik i vendit. Arsyeja është aktivizimi i mbrojtjes gjatë operacioneve rutinë. Nuk ka devijim nga situata normale e rrezatimit,..

22.01.21 15:11 |

Pse blloku i 7-të i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” është me rëndësi për Bullgarinë?

Qeveria i dha dritë jeshile procedurës së ndërtimit të reaktorit të 7-të bërthamor të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”. Aktualisht ky central i vetmi atomik bullgar disponon dy reaktorë rusë me kapacitet me nga 1000 megavat secili. Ata..

21.10.20 07:05 |

Filloi meremetimi i planifikuar i bllokut të 5-të të Centralit Atomi Elektrik “Kozlloduj”

Që më 11 prill fillon meremetimi i planifikuar vjetor i njërit prej dy blloqeve energjetike ekzistuese të Centralit Atomi Elektrik “Kozlloduj”. Do të realizohet një profilaktikë e pajisjeve dhe sistemeve të bllokut të pestë dhe reaktori do të rimbushet me..

11.04.20 11:44 |

Rosatom fitoi tenderin për modernizimin e Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”.

Korporata “Rosatom” njoftoi, se fitoi tenderin për modernizimin e blloqeve të 5-të dhe të 6-të të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”. Sipas kontratës modernizimi i aparaturës së kontrollimit të rrymës së neutroneve merret përsipër nga Rosatom Sërvis...

26.03.20 12:09 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера