Eмисия новини
от 13.00 часа
Prof. Dimitër Ivanov

Inflacioni i vërtetë në Bullgari tejkalon 25%

Sipas Institutit Kombëtar të Statistikave inflacioni është 14.4%, por shporta e konsumit përfshin një sërë mallrash opsionale që askush nuk i konsumon. Në fakt, nëse merret parasysh indeksi i çmimeve të konsumit, inflacioni në vendin tonë tashmë..

14.06.22 18:57 |

A do të arrijë Plani i Rimëkëmbjes t’i japë shtysë ekonomisë bullgare?

Plani bullgar për Rimëkëmbjen dhe Qëndrueshmërinë u miratua përfundimisht nga Brukseli, njoftoi Kryeministri Kirill Petkov, duke e caktuar si “një plan shumë i mirë dhe punues” që do të kontribuojë për garantimin e sigurisë energjetike të vendit. Theks..

11.04.22 07:15 |

Kontrolli i çmimeve të energjisë nuk mjafton për të qetësuar inflacionin

Prej më shumë se një muaji jetojmë në një realitet të ri, të diktuar nga lufta në Ukrainë. Shkalla e ndryshimeve është ende e paqartë, por shoqëria do të duhet të përshtatet me to sa më shpejt të jetë e mundur. Është e padiskutueshme që çdo transformim..

08.04.22 07:15 |

Biznesi bullgar në kushtet e recesionit, pandemisë dhe krizës politike

Ekonomia bullgare ka 10% ulje për tremujorin e dytë të këtij viti, kundrejt 3 muajve të parë, tregojnë  të dhënat e statistikës kombëtare. Si punon biznesi në kushtet e recesionit, të pandemisë dhe të krizës politike komentuan përpara Radios..

08.09.20 14:44 |
Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva bëri thirrje për rimëkëmbje afatgjatë pas krizës së pandemisë

Në një konferencë të Organizatës Ndërkombëtare të Punës Kristalina Georgieva, drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkiombëtar bëri thirrje që sot politikanët të drejtojnë përpjekjet e tyre ndaj rimëkëmbjes afatgjatë ma karbon të ulët – diçka që do të..

08.07.20 15:10 |

Korrigjime pozitive në prognozat ekonomike për ekonominë bullgare 2020

“Economist Intelligence Unit” (EIU) aktualizoi vlerësimet e veta për Bullgarinë për vitin 2020. Pritjet e korrigjuara të EIU-së janë për recesion 4% prej PBB-së, derisa gjatë më 28 prill parashikimet ishin për recesion 5.8%. Shpjegimi për këtë..

17.06.20 19:59 |

Shenjat e para të recesionit në Bullgari

Deri para dy javësh në rrethet ekonomike flitej për rritje, për emërimin e nëpunësve të rinj, për eksport dhe import, për çmime dhe transport, për investime dhe rritje të pagave. Mirëpo, vetëm për dhjetë ditë pandemia “koronavirus” ndryshoi gjithçka...

23.03.20 15:01 |

Asociacioni i Kapitalit Industrial: Kriza erdhi!

“Për industrinë përgjigja e pyetjes “A ka krizë apo jo?” është e qartë – Kriza e erdhi”. Këtë e deklaroi para Radios Kombëtare Bullgare Kryetari i Asociacionit të Kapitalit Industrial Vasill Velev. Ai vuri në dukje se për muajin qershor statistika ka..

12.09.19 17:18 |

Ekonomia bullgare gjatë vitit 2014 – do të mbjellim ose do të korrim

A do të mbjellim farëra të reja, ose do të korrim të lashtat e vitit të mëparshëm? Rritje ose recesion, emancipim ose varësi nga koniunktura politike – çfarë e pret ekonominë bullgare gjatë vitit 2014. Rejtingu ose qëndrimi profesional i investitorëve..

16.01.14 14:07 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера