Po apelojnë një ligj kundër shoqatave bullgare në Maqedoninë e Veriut

Shoqata për Miqësi Maqedono-Bullgare në Shkup paraqiti një ankesë në Gjykatën Kushtetuese të Maqedonisë së Veriut kundër ndryshimeve në Ligjin për Shoqata dhe Fondacione. Ndryshimet ndalojnë themelimin dhe regjistrimin e organizatave me emra të..

07.12.22 10:37 |

Kolonia e flamingove rozë pranë Burgasit po zmadhohet me shpejtësi

Gati 2300 flamingot rozë banojnë në liqenin Atanasovsko pranë qytetit bregdetar Burgas. Të dhënat janë nga regjistrimi i fundit i shpendëve në tetor. Monitorimi i rregullt u realizua në kuadrin e projektit “Laguna e jetës” të Fondacionit Bullgar..

19.11.22 12:35 |

Pika e shkrirjes ose 6.519 milionë sipas Institutit Kombëtar të Statistikave

Rezultatet e regjistrimit kombëtar të popullsisë nga shtatori i vitit të kaluar, të dhënat e të cilit u shpallën zyrtarisht më 3 tetor, ripohuan tendencat shqetësuese demografike, për të cilët analistët alarmojnë që prej vitesh. Në një dekadë..

11.10.22 07:15 |

Në 10 vjet, popullsia e Bullgarisë u ul me 11.5 për qind

Popullsia e Bullgarisë më 7 shtator 2021 ishte 6 519 789 njerëz. Gratë janë 3 383 527 – 51.9 për qind, dhe meshkujt 3 136 262 – 48.1 për qind. Ka 927 burra për çdo 1000 gra, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Në 10 vjet, popullsia u ul..

03.10.22 12:49 |
Seksioni zgjedhor në Durrës

Një numër rekord seksionesh zgjedhore edhe në Shqipëri - 5

Një seksion më shumë është në dispozicion për qytetarët bullgarë në Shqipëri, krahasuar me votimin e fundit të parakohshëm në nëntor. “Sot është një ditë e bukur me diell dhe seksionet u hapën në ditën e zgjedhjeve në kohën e caktuar. Procesi..

02.10.22 18:19 |
Rosica Mateva

Ata që kanë të drejtë vote janë të përafërt me numrin e popullsisë

Pak më shumë se 6.6 milionë qytetarë bullgarë kanë të drejta zgjedhore, pavarësisht se ku jetojnë në botë, tha për bTV Rosica Mateva, Nënkryetare dhe Zëdhënëse e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Numri i votuesve përafrohet me numrin e popullsisë..

26.09.22 12:04 |

Parlamenti dyfishoi pragun për regjistrimin e detyrueshëm të TVSH-së

Kuvendi Popullor ndryshoi pragun për regjistrimin e detyrueshëm të TVSH-së nga 50 000 leva (25 500 euro) në 100 000 leva (51 000 euro) nga fillimi i vitit të ardhshëm. Ndryshimet në Ligjin për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar, të miratuara në lexim të..

08.07.22 16:03 |
Mariana Tosheva

Refugjatët ukrainas në Bullgari janë 10 herë më shumë se ata nga Lindja e Mesme

Në Bullgari ka 81 486 refugjatë ukrainas. 45 000 prej tyre janë fëmijë. Të gjithë kanë kërkuar tashmë mbrojtje të përkohshme. Pas regjistrimit të tyre me numrin personal të të huajit, çdo refugjat mund të shfrytëzojë të drejtat e veta, tha..

20.06.22 11:58 |

Ministria e Jashtme bullgare shprehu pozitën e saj për regjistrimin e popullsisë në Maqedoninë e Veriut

Bullgaria jo një herë ka deklaruar se është me një rëndësi të madhe krijimi i kushteve për vetëidentifikim të lirë të qytetarëve me identitet bullgar në Maqedoninë e Veriut dhe garantimi i të drejtave të tyre. Kjo theksohet në një pozitë të..

01.04.22 10:46 |

61 000 janë refugjatët ukrainas në Bullgari

Qeveria po zhvillon një plan veprimi nëse 200 000 qytetarë ukrainas hyjnë në Bullgari, tha për BNR Mariana Tosheva, kryetarja e re e Agjencisë për Refugjatët. Sipas Komisariatit të Lartë të OKB-së për Refugjatët, pritet një valë e dytë refugjatësh. Që..

31.03.22 19:16 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна