Eмисия новини
от 16.00 часа

Amerikanët do të modernizojnë ngrohjen qendrore në Sofje

Një ekip ekspertësh udhëhequr nga një kompani konsulente amerikane, hartoi një plan për modernizimin e   Ngrohjes Qendrore të Sofjes. Ai analizon mundësitë për rindërtimin e plotë, rehabilitimin dhe rikapitalizimin e kompanisë, e cila kujdeset për..

04.02.22 16:19 |

Mjekët në Burgas rivendosën dëgjimin e një gruaje që kaloi 40 vjet në shurdhim të plotë

Mjekët në Burgas rivendosën dëgjimin e një gruaje pas një implantimi të suksesshëm koklear në Spital Multidisiplinar Universitar për Trajtim Aktiv. Implanti koklear është një pajisje elektronike që ndihmon të dëgjuarit e dëmtuar. Pacientja..

17.01.22 15:23 |

Ndërpriten operacionet e planifikuara në Sofje

Pranimet dhe operacionet e planifikuara si dhe vizitat në spitalet e qytetit të Sofjes nga e mërkura, 12 janar, pezullohen për shkak të pandemisë, njoftoi Inspektorati Shëndetësor Rajonal i Sofjes. Do të bëhen përjashtime për aktivitetet që lidhen me..

10.01.22 17:28 |

Krijohen dy spitale të reja për rehabilitim

Krijimi i dy spitaleve të reja u miratua nga qeveria. Njëra do të vendoset në një ndërtesë hoteli në kompleksin turistik “Konstantin dhe Elena”, në afërsi të qytetit bregdetar Varna. Ai do të specializohet në rehabilitim dhe do të ketë 150..

01.09.21 15:22 |

Vendpushimi "Albena" me një staf të vaksinuar dhe program rehabilitimi pas Covid-19

Vendpushimi ”Allbena” shënon një rritje prej 30% të miqve të vet kundrejt të njëjtës periudhë të vitit të paparashikueshëm 2020 për shkak të covid krizës. Rreth organizimit të një sërë ngjarjeve sportive, sezoni gjatë këtij viti ka filluar me..

13.07.21 07:15 |

Filloi një kontrollim në Parkun Kombëtar “Rila”

Për shkak të përdorimit të teknikës së rëndë të ndërtimit në rajonin e shtatë liqeneve të Rilës, Ministria e Mjedisit dhe Ujërave sot filloi kontrollim urgjentë. Ai zhvillohet me urdhër të Prokurorisë së Lartë Administrative. Ekspertët e Ministrisë..

06.07.20 16:06 |

Mosmarrëveshje mes Kryeministrit dhe Ministrit të mjedisit për shkak të parkut “Rila”

Para mbledhjes së rregullt të këshillit të ministrave Kryeministri Bojko Borisov dhe Ministri i mjedisit Emill Dimitrov shkëmbyen replika të ashpra. Diskutim shkaktoi rehabilitimi i një rajoni të dëmtuar nga turistët në Parkun natyror „Rila” në..

01.07.20 15:44 |

Me mjete të BE-së gjatë vitit 2019 u meremetuan afro 290 kilometra rrugë automobilistike

Afro 290 kilometra rrugë automobilistike dytësore dhe rrugë lidhëse u rehabilituan gjatë vitit 2019 me mjete të Programit Operativ “Regjione në rritje” 2014 – 2020 dhe të Programit të Bashkëpunimit Territorial “Interreg V-A Greqi-Bullgari”. Këtë e njoftuan..

30.12.19 11:48 |

Presidenti hapi Iniciativën Bamirëse “Krishtlindjet Bullgare”

Presidenti Rumen Radev shpalli fillimin e edicionit të 17-të të Iniciativës Bamirëse “Krishtlindjet Bullgare”. Ajo zhvillohet nën kujdestarin e kreut të shtetit dhe është në përkrahje të fëmijëve të sëmurë. Starti zyrtar u vu në Spitalin Universitar..

29.11.19 16:09 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера