Eмисия новини
от 20.00 часа

Stefka Kostadinova hyri në Muzeun Botëror të Atletikës

Stefka Kostadinova ka një seksion të veçantë në muzeun e parë 3D të atletikës botërore, realizuar nga Shoqata Ndërkombëtare e Atletikës. Sportistja bullgare e atletikës së lehtë është ndër yjet më të mëdhenj në historinë e atletikës. Në 1987 në..

16.03.21 14:41 |

Në qytetet Dobriç dhe Novi Iskër do të përmirësojnë rekordin Guinness për martenicën më të gjatë

Vullnetarët nga organizata rinore e Kryqit të Kuq Bullgar në qytetin Dobriç (Bullgari Verilindore) do të përpiqen ta përmirësojnë rekordin e Guinness për martenicën (veroren) më të gjatë. Për këtë qëllim, herët këtë mëngjes në sheshin e..

01.03.21 06:00 |

Investime për mbi 1 mlrd leva janë certifikuar gjatë vitit 2020

Investime për mbi 1 mlrd leva janë certifikuar gjatë vitit të kaluar në kuadrin e Ligjit për Inkurajimin e Investimeve dhe kjo përbën një rekord gjatë gjashtë viteve të fundit. 34 projektet, për të cilat janë destinuar mjetet, parashikojnë..

02.01.21 16:55 |
Teatri Dramatik të Kukullave “Ivan Radoev”

Një rekord - mbi 4000 spektatorë online kanë parë një premierë të Teatrit të Plevenit

Premiera e parë online në historinë 101 vjeçare të Teatrit Dramatik të Kukullave “Ivan Radoev” në qytetin Pleven është shikuar prej mbi 4 mijë spektatorëve nga kontinentet e ndryshme në faqen e teatrit në Internet. Bëhet fjalë për shfaqjen e Javor..

19.12.20 07:10 |
Spitali në qytetin Popovo

Rritje e radhës e rasteve të reja të Covid-19

Gjatë 24 orëve të fundit në Bullgari janë regjistruar 2 760 raste të reja të Covid-19 . Nga 9 946 PCR testet 27.7% janë pozitive . Në vend të parë për nga numri i të infektuarve është rrethi i Sofjes – 1075, pas kësaj radhiten Plovdivi –..

29.10.20 09:56 |

Canko Cankov - rekordmeni botëror i notit me një shpirt të pathyeshëm

Pasi gjatë vitit të kaluar kaloi me not 44,7 kilometra nga qepi Emine deri në qepin Maslen Nos dhe u bë atleti i vetëm , i cili ka kapërcyer me not ujërat e Gjirit të Burgasit, ai rrit në vetvete edhe një ëndërr tjetër - të mund të përballojë një sprovë..

09.09.20 14:56 |
Canko Cankov

Canko Cankov do të sulmojë edhe një rekord në notim

Canko Cankov, i cili dje arriti ta përmirësojë rekordin botëror për një notim të pandërprerë prej 12 orësh në pishinë, tashmë ka një qëllim të ri - të notojë tërë distancën e ngushticës së Gjibaltarit dhe të shënojë një rekord të ri botëror ...

23.08.20 11:42 |

Këngëtarja me zërin më të ulët në botë është nga mali i Rodopeve

Në Bullgari krenohemi me rekordin tonë të radhës të përfshirë në Librin Gines. Bullgarja e qytetit Smoljan (Bullgari Jugore) Marijana Pavllova (Mariyana Pavlova) mori certifikatën e vet zyrtare nga “Rekordet Botërore Gines” (Guinness World Records), e..

20.11.19 12:39 |
Hristo Hristov në Kampionatin e Peshëngitjes për të rinj

Bullgarët me 17 medalje nga Kampionati Evropian i Peshëngritjes për të rinj

Peshëngritësit bullgarë fituan gjithsej 17 medalje në Kampionatin Evropian të Peshëngritjes për të rinj të moshës nga 20 deri në 23 vjeç, kampionat ky i cili mbaroi sot në Bukuresht të Rumanisë. Sensacioni në garë është Hristo Hristov, i cili fitoi..

27.10.19 14:23 |
Всички новини: днес | вчера