Eмисия новини
от часа

120 vjet nga lindja e kompozitorit Veselin Stojanov

Më 20 prill mbushen 120 vjet nga lindja e njërit prej përfaqësuesve më të shquar të shkollës së kompozitorëve bullgarë – Veselin Stojanov .  Ai lindi në Shumen – një qytet me tradita të pasura teatrore, muzikore dhe letrare. U diplomua për..

20.04.22 11:39 |
Rumen Radev

Presidenti akuzoi Bojko Birsovin se fshihet nga zgjedhjet e drejtpërdrejta presidenciale

5 vjet më parë Bojko Borisov u fsheh prapa zonjës Cecka Caçeva, ndërsa tani prapa Rektorit të Universitetit të Sofjes. Kështu Presidenti Rumen Radev komentoi nominimin e Prof. Anastas Gerxhikov si kandidat president dhe mbështetjen e shprehur nga..

01.10.21 12:53 |

Ilija Gyxhenov u bë kryetar i Agjencisë për Bullgarët Jashtë Shtetit

Me vendim të qeverisë Ilija Gyxhenov u caktua kryetar i Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit. Gyxhenov ka kualifikimin e nevojshëm në përputhje me kërkesat e Ligjit të Administratës, theksohet në vendim. Deri tani, Agjencia..

02.12.20 16:05 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна