Asen Vasilev

Negociatat janë duke u zhvilluar për të zëvendësuar qymyrin në pellgun Marica

Negociatat me Komisionin Evropian vazhdojnë. Ne nuk mund të zëvendësojmë një burim të pavarur bullgar, siç është qymyri në pellgun Marica, me një burim të importuar dhe në vend të tyre të ndërtojmë impiante avulli dhe gazi. Të rrisim varësinë tonë nga..

07.01.22 11:43 |

“Kapakë për të ardhmen” – përralla vazhdon

Një nga fushatat më të suksesshme, e cila që prej 4 vitesh krijon çudi në Bullgari, quhet “Kapakë për të ardhmen” . Në kuadrin e saj kundrejt mbeturinave plastike që hedhim - në rastin e kapakëve, fushata po ndihmon kujdesin shëndetësor i..

26.12.21 11:45 |

A jemi gati për një botë pa plastikë?

Rreth 85% nga mbeturinat detare në Bashkimin Evropian janë prej plastike, ndërsa 50% prej tyre janë prodhime plastike për një përdorim të njëhershëm, kurse 27% - nga mjetet e peshkimit. Në Bullgari, çdo vit qindra vullnetarë përfshihen në aksione..

07.07.21 13:53 |

A do të shpëtojë mali Vitosha nga ndotja me kanoçe alumini?

Një pjesë nga shtëpitë e pushimit në malin Vitosha, mali i cili është në një afërsi të drejtpërdrejtë me kryeqytetin tonë, do të pajisen me makina të specializuara për kompresimin e kanoçeve prej alumini në kuadrin e iniciativës së “ Klubit Malor..

22.06.21 07:00 |

“Libra për Plehra” në nëntë qytete bullgare

Për të nëntin vit radhazi në Bullgari do të mbahet një fushatë e madhe ekologjike kushtuar riciklimit të plastikës dhe leximit me titull "Libra për Plehra". Këtë vit mikpritësit do të jenë nëntë qytete, në dy fundjavë në maj dhe qershor. Fillimi..

15.05.21 07:15 |

Bullgaria është në vend të tretë në BE për nga riciklimi i plastmasës

Bullgaria ka një nga nivelet më të larta në BE të riciklimit të mbeturinave prej plastmase. Këtë e tregon raporti i fundit i Eurostatit. Sipas tij Bullgaria radhitet në vend të tretë në BE gjatë vitit 2018 me 59,2%. Para saj janë vetëm Lituania (69,3%)..

15.01.21 12:11 |

Libra kundrejt mbetjeve plastike do të jepen në tri qytete bullgare

Edicioni i radës i fushatës “Libra për mbetje” do të zhvillohet në qytetet Burgas, Varna dhe Veliko Tërnovo në ditët 27-28 qershor. Secili që dëshiron të përfshihet në të duhet të sjellë plastmasë të pastër dhe të përshtatshme për riciklim. Për..

27.06.20 06:05 |

Riciklimi do të shpëtojë Planetin

Sipas të dhënave të fundit në Tokë jetojnë përafërsisht 7.3 miliard veta. Plehrat dhe mbeturinat, të cilat i hedhim janë problem për Planetin, problem për të cilin akoma nuk flitet mjaftë. Mirëpo, gjatë viteve të fundit nismat e gjelbra sikur bëhen..

10.04.17 12:32 |

Hapa të parë në shfrytëzimin e mbeturinave të pajisjeve elektrike dhe elektronike në Bullgari

Në erën e hiperkonsumit global të mallrave me cilësi dhe qëndrueshmëri të ulët, problemi me administrimin e maleve të mbeturinave bëhet kritik. Hit në miksin e mbeturinave kohët e fundit janë pajisjet elektrike dhe elektronike që kanë dalë nga përdorimi. Ato..

02.06.10 12:10 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна