Eмисия новини
от 08.00 часа

Plani i Qëndrueshmërisë dhe Zhvillimit i Bullgarisë duhet të rishikohet

Plani i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë duhet të rishikohet, tha Presidenti Rumen Radev para gazetarëve në Bruksel, ku ai po merr pjesë në një takim të Këshillit Evropian. Sipas tij, ky është vlerësimi i Brukselit dhe qeveria e përkohshme po punon..

25.05.21 19:32 |
Atanas Pekanov

Rishikimi i Planit për Rindërtimin e Bullgarisë po vazhdon

Plani i Rimëkëmbjes nuk është aq ambicioz sa duhet. Ne po punojmë për ta përmirësuar atë në mënyrë që të mund të dorëzohet, tha paraBNT Zëvendës Kryeministri për Menaxhimin e Fondeve të BE Atanas Pekanov. “Ka çështje të hapura, d.m.th...

20.05.21 12:17 |

KE pret rritje të produktit të brendshëm bruto të Bullgarisë në vitin 2021

Për shkak të pandemisë Covid-19, ekonomia e Bullgarisë u tkurr me 4.2 për qind në vitin 2020. Investimet ranë ndjeshëm në gjysmën e parë të vitit për shkak të pasigurisë së lartë ekonomike. Importet gjithashtu u tkurrën - me 6.6 për qind. Këtë..

12.05.21 15:14 |
Georgi Ganev

Nuk ka asnjë pengesë qeveria të dërgojë Planin e Rimëkëmbjes në BE

Vendimi nëse të dërgohet Plani për Rimëkëmbjen e Bullgarisë pas pandemisë në Komisionin Evropian ose të vonohet pas 30 prillit varet nga qeveria. Ky dërgim nuk është i kufizuar nga moratoriumi i vendosur nga parlamenti mbi punën e kabinetit, tha..

27.04.21 13:33 |

Ka nevojë për një ndryshim të rrënjësishëm të modelit në të cilin Bullgaria tërheq investime

Që të mund të shpresojë tek fondet evropiane për të mbështetur ekonominë në krizë, Bullgaria duhet t'i paraqesë Komisionit Evropian një Plan të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë i cili të jetë motivuar mirë.Projekti i këtij dokumenti u paraqit për..

22.04.21 10:32 |

Nevojiten vendime të përgjegjshme për të mbështetur biznesin në krizë

Gjatë ditës së fundit të punës nga java e kaluar qeveria në dorëheqje paraqiti në Kuvendin Popullor një projekt-plan për rindërtimin e Bullgarisë. Tema u bë shkak për polemika të pafund mes deputetëve të porsazgjedhur. Disa nga forcat politike e..

19.04.21 15:25 |

Minierat e qymyrit do të zëvendësohen me furnizime të hidrogjenit

Bullgaria do të ndërtojë mbi 200 km tubacionet e gazit me vlerë 250 milion euro në Minierat “Marica-lindje” sipas një plani të ripërtërirë kombëtar të rimëkëmbjes. Në kuadrin e tij vendi do të marrë paratë e BE për zhvillimin e qëndrueshëm...

17.02.21 11:47 |
Tomisllav Donçev

U azhurnua Plani Kombëtar i Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë

Bullgaria është gati me versionin e dytë të përmirësuar të Planit Kombëtar të Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë, të cilin do t'i paraqesë Komisionit Evropian. Këtë e deklaroi në një uebinar mbi Paktin e Gjelbër dhe transformimin digjital Zëvendës..

12.01.21 18:19 |
Bojko Borisov

Kryeministri Bullgar: Po fillon një vit i rimëkëmbjes dhe i fillimi të ri

“Ne përcollëm një vit të sprovave - të pashembullt për nga pasojat dhe përmasat... Unë gjithmonë kam thënë se bullgarët tregojmë forcën tonë në momentet më të vështira. Dhe tani ishte kështu. 2020 na tregoi kuptimin e vërtetë të fjalës “heronj”.....

01.01.21 11:36 |

Shans për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare, por me disa “nëse”

Me ndihmën e masave shpëtimtare kundër Covid-krizës  dhe të injeksioneve urgjente financiare në sistemin shëndetësor dhe financiar, vendi ynë ruan shansin të evitojë spiralin e krizës dhe me ndihmën e shpenzimeve buxhetore dhe të mjeteve evropiane..

13.11.20 07:15 |
Всички новини: днес | вчера