Eмисия новини
от 08.00 часа

Nuk bëhesh gazetar për të qenë i njohur, por për të qenë i dobishëm

Gazetaria nuk është vetëm një punë, por është një kauzë dhe nuk është për secilin njeri. Disa kanë talent dhe janë të mirë në këtë punë, të tjerët – jo, ndoshta sepse kanë ndonjë talent tjetër. Studimi në degën e gazetarisë në Universitet nuk mjafton..

28.02.17 11:44 |

“Mundësi pa kufi” kërkojnë të rinj iniciativë të cilët kanë zgjedhur për të jetuar në Bullgari

Jetojmë në një kohë, në të cilën, pa rëndësi të arsimit, gjinisë, racës kurse nganjëherë dhe të moshës, ne mund të arrijmë çdo gjë. Kushti i vetëm është t’u kthejmë shpinë mashtrimeve të deridjeshme, si dhe paragjykimeve, frikësimeve dhe sikleteve. Mbi..

09.02.17 13:20 |

Joanna Viktorova: “Arti ka një mesazh të ndryshëm për çdo njeri”

Le të përfytyrojmë për një moment një botë, e përmbushur me heronj nga filmat tanë të dashur vizatimor. E tillë është ajo për vajzën, me të cilën do t’u takojmë sot. Njihuni me Joanna Viktorovën. Ajo fillon të pikturojë akoma si fëmijë, por prej..

28.01.17 11:35 |
Shumë të rinj bullgarë praktikojnë sportin urban parkur.

Beatboxing-u popullarizohet gjithnjë e më shumë në qytetin Gabrovo

Qyteti i Gabrovos gjendet në Bullgarinë Qendrore. Banorët e tij janë njerëz praktikë dhe largpamës. Këto aftësi u konfirmuan gjatë organizimit të Festivalit Rinor “Në qendër”. Aktiviteti u mbajt në fund të muajt qershor. Në festival kishte gara me pengesa,..

19.07.13 13:32 |

OJQ u ofrojnë të rinjve “karrierë me kauzë”

Ditën e shtunë, më 18 maj mbi 30 organizata joqeveritare bullgare do të paraqesin mundësi stazhi e pune për të rinjtë nga kryeqyteti dhe vendbanimet e Bullgarisë Perëndimore. “Karrierë me kauzë”, ashtu organizatorët nga Shoqata “RE-AKT” e kanë quajtur..

15.05.13 10:19 |

Gjithnjë e më shumë të rinj punojnë pa kontratë pune

Papunësia ndër të rinjtë në Bullgari po rritet. Mirëpo në të njëjtën kohë shtohet edhe numri i të rinjve, që punojnë pa kontratë pune. Ato janë dy nga theksat e anketimit “Na tregoni” organizuar nga Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari dhe..

29.11.12 13:03 |

“Së bashku mund ta ndryshojmë botën” – një projekt i Shoqatës rinore “GLOW”

Ato janë të reja, ambicioze, plot ide dhe më e rëndësishmja – nuk janë indiferente ndaj njerëzve dhe natyrës. Janë bashkuar nga dëshira për të ndryshuar qëndrimin negativ në shoqëri dhe mënyrën e të menduarit. Në vitin 2004 disa vajza nga Veliko Tërnovo..

11.07.12 12:00 |

Konsultime karriere për nxënës dhe prindërit e tyre

Që t’u ndihmojë të rinjve të realizojnë me sukses potencialin e vet, si dhe për pakësimin e papunësisë në të ardhmen, Job Tiger – sajti i parë profesional për kërkimin dhe ofrim të punës në Bullgari, starton projekt për orientim profesional të nxënësve...

30.05.12 12:45 |
Sipas një studimi, për 80 për qind të nxënësve bullgarë sjellja agresive në internet është thjeshtë një argëtim.

I ashtuquajturi “hater” – terminator i vërtetë në rrjetin e internetit

Në shikim të parë ata duken si moshatarët e vet në oborrin e shkollës, por pasi futen në rrjetin e internetit bëhen terminatorë të vërtetë, plot negativizëm dhe agresion. Këta janë të ashtuquajturat “hater” (përkthyer shqip: urrejtës). Hater-i është..

13.02.12 10:07 |
Përqindja e të rinjve bullgarë pa arsim dhe kualifikim, të cilët do të gjenin më vështirë punë, është 21,8

Bullgaria përpiqet ta ulë nivelin e papunësisë ndër të rinjtë

Sipas Fondacionit evropian për cilësinë e jetesës, që ndodhet në Dublin, përqindja e të rinjve pa arsim, kualifikim dhe përkatësish pa punë është më e madhe në Bullgari. Fondacioni zhvillon analiza ndër 27 vendet anëtare të BE-së për çështje të lidhura me..

12.01.12 13:50 |
Всички новини: днес | вчера