Eмисия новини
от 11.00 часа

4 milion leva (2 milion euro) nga lojërat e fatit shkojnë për sporte në shkolla

4 milion leva (2 milion euro)nga të ardhurat nga lojërat e fatit do të shpërndahen midis shkollave shtetërore dhe komunale për ndërtimin e objekteve të reja dhe rinovimin e palestrave dhe terreneve ekzistuese sportive. Fondet përcaktohen në një..

14.10.21 17:26 |

Përkohësisht përgjysmuan kapacitetin e bllokut VI të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”

Blloku i 6 i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” është duke punuar përkohësisht me gjysmë kapaciteti, njoftuan nga centrali. Arsyeja është fikja e një pompe në pjesën jobërthamore të centralit. Kryhen inspektimet e nevojshme të pajisjeve. Kryhen..

25.05.21 19:19 |

Rusia u detyrohet 739 000 euro gjoba për riparimin e aeroplanëve MiG

Vendi ynë ka marrë 186 mijë euro gjobë nga Korporata Ruse e Ndërtimit të Aeroplanëve RSK MiG për vonimin e zbatimit të kontratave për mirëmbajtjen e gjuajtësve MiG-29. Këtë e njoftoi për BGNES Ministria e Mbrojtjes në përputhje me Ligin e Aksesit..

03.05.21 14:23 |
Këshilli i Ministrave

Qeveria siguroi fonde shtesë për pensionistët dhe bashkitë

Këshilli i Ministrave miratoi caktimin e 50 milion euro shtesë nga buxheti për sigurimin shtetëror shoqëror për shkak të krizës së koronavirusit. Fondet shpërndahen midis 2.1 milion pensionistëve dhe arrijnë në 25 euro për secilin pension, njoftoi..

10.03.21 12:09 |

U ndanë para për riparimin e tempujve të krishterë dhe myslimanë

Qeveria ka caktuar më shumë se 800 000 euro për rinovimin e dy kishave ortodokse dhe xhamisë “Makbul Ibrahim Pasha” në qytetin Razgrad, njoftoi BTA. “Në Bullgari, vetëm toleranca etnike, mirëkuptimi midis feve dhe midis njerëzve mund ta çojë vendin..

04.03.21 15:04 |

Dy aeroplanë të meremetuar Su-25 tashmë janë në Bullgari

Dy aeroplanët Su-25, të parët që u meremetuan gjatë 18 viteve të fundit erdhën në Bullgari. Avionët sulmues u riparuan në Uzinën e Meremetimit të Aeroplanëve në Bjellorusi. Në kuadrin e kontratës duhet të riparohen 8 aeroplanë. Dy aeroplanët e fundit..

23.09.20 16:50 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР