Eмисия новини
от 06.00 часа

Ritualet e festave të dhjetorit fillojnë me homazhe për tre shenjtorë

Në Ditën e Shën Varvarës më 4 dhjetor fillon një sërë festash, të cilat në traditën bullgare shoqërohen me shumë besime dhe zakone. Sipas legjendës, Shën Varvara ka lindur në trojet e sotme bullgare, në fshatin Eleshnica, i quajtur në atë kohë..

04.12.21 07:05 |

Më 24 nëntor nderojmë Shën Katerinën

Më 24 nëntor të krishterët ortodoksë nderojnë Shën Katerinën. Katerina, e cila jetoi në shekullin e tretë në Aleksandri, mbeti në histori si një nga gratë më të arsimuara të kohës së saj . Sipas legjendës, ajo ishte një mbrojtëse e flaktë e të..

24.11.21 10:55 |

Survakarët do të dëbojnë koronavirusin në fshatrat e Pernikut

Sipas traditës banuesit e fshatrave të Pernikut dhe sivjet do të ndezin zjarre rituale, që të shënojnë festën “Surva”. Tradita, e cila është një pjesë e trashëgimisë botërore kulturore të UNESKO-s, urdhëron që banuesit vendas të maskohen në natën e 13..

13.01.21 15:12 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера