Eмисия новини
от 12.00 часа

Teknologji të reja kardiologjie paraqiten në Sofje

Qasjet moderne në diagnostikimin dhe terapinë e kardiologjisë invazive diskutohen në edicionin e sivjetshëm të kursit bullgar në ndërhyrje komplekse koronare, i cili mbahet në internet në 20 dhe 21 shkurt 2021, njoftoi Shoqëria Bullgare e..

20.02.21 11:54 |

Kur robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje

Kur kontakti midis njerëzve duhet të jetë minimal robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje. Sidoqoftë kur kriza me koronavirusin do të mbarojë a nuk do të rrisin prapë papunësinë? Gjithnjë e më shumë veprimet tona të përditshme po..

15.02.21 07:15 |

Një shpikje bullgare: Robot për dezinfektim kundër Covid-19

Në ngjashmëri të kolegëve të vet nëpër botë dhe shkencëtarët bullgarë kërkojnë zgjidhje të ndryshme si për evitimin e pandemisë Covid-19, kështu dhe për lehtësimin e jetës me të. Një shpikje jonë, tani vonë, ka mundësi të ndihmojë në mënyrë të..

10.07.20 15:49 |

Një ekspozitë interaktive robotësh hap dyer në Sofje

Një ekspozitë interaktive robotësh në Qendrën Serdika në kryeqytet hap dyer sot në Qendrën Serdika në kryeqytet deri më 27 tetor. Ekspozita është për herë të parë në Bullgari dhe do të prezantojë 15 robotë me aftësi unikale. Përveç se mund të zbatojnë..

14.10.19 12:03 |
Ekipi KASAPIN40 duke punuar nën monitorimin e gjyqtares.

Nxënës bullgarë do të marrin pjesë në Garën Ndërkombëtare të Robotikës

FIRST LEGO League (FLL) është gara më e madhe e robotikës për nxënës. Organizohet në mbarë botën, pjesëmarrësit më parë zhvillojnë gara lokale, dhe në rast suksesi edhe në nivel ndërkombëtar. Pajisjet e komplikuara janë krijuar vetëm nga elemente LEGO dhe..

27.11.13 13:41 |
Robotët mund t’i ndihmojnë njeriut në jetën e përditshme

Robotët – nga fantastika drejt realitetit

Robotë, të cilët mund të komunikojnë me njerëzit, të përvetësojnë vetë dituri, të ekzekutojnë detyra të ndryshme – e gjithë kjo, e cila deri përpara pak kohe ishte fantastikë shkencore, tashmë po fillon të bëhet realitet. Merita për këtë është e..

12.04.11 10:52 |
Nga dita e parë në Shkollën e Robotikës fëmijët fillojnë të programojnë robotë

Robotë çojnë fëmijët në botën e teknologjive të informacionit

Mbase shumë fëmijë ëndërrojnë të shkojnë në një shkollë, ku gabimet nuk korrigjohen, ndërsa mësimi është argëtim. Kjo ëndërr e fëmijëve u përmbush nga dy të rinj entuziastë – specialistët e IT-së Kirill Mitov dhe Ekaterina Anaçkova. Para afro një viti ata..

14.12.10 13:31 |
Всички новини: днес | вчера