Eмисия новини
от 12.00 часа

Sfida – radio roman

Krijimi i librit “ Vallja e Nestinarëve ” fillon si një roman në realitet. Fillimisht  në Radio “Sofja” , kurse pas kësaj  dhe në eterin e programit “Hristo Botev” të Radios Kombëtare ku autorët tregojnë nga një kapitull nga përmbledhja. Për shkak..

19.11.20 06:10 |

Shkrimtarja turke Ajshe Shen: ”Bullgaria për mua është atdhe”

Romani i parë i autores e cila ka lindur në Bullgari, përndjek jetën e një vajze turke në vendin tonë dhe bëhet shkak që shkrimtarja të zbulojë pasurinë e kulturës bullgare. Shkrimtarja e re Ajshe Shen /Ayşe Şen/ tani vonë debutoi në Turqi..

28.10.20 07:05 |

Vloggeri holandez Leon: “Në Bullgari unë provoj një ndjenjë jo tokësore”

Pasioni i tij është të udhëtojë vet nëpër Bullgari në kërkim të përjetimeve autentike, sepse mendon se vendi ynë është i përmbushur me shumë ndjenja të cilat burojnë nga shpirti. Për 28 vjeçarin Leon de Leeuw, Bullgaria është një dashuri që me..

20.09.20 07:00 |
Portreti i Ivan Vazovit, piktor Gjeorgji Evstatiev

Nderojmë Patriarkun e Letërsisë Bullgare Ivan Vazov

I gjithë viti 2020 kalon nën shenjën e një jubileu të madh e të shënuar - 170 vjet nga lindja e poetit gjenial bullgar, shkrimtar dhe veprimtar shoqëror Ivan Vazov. Për shkak të krijimeve të tij, kushtuar Bullgarisë, popullit dhe heronjve të saj,..

09.07.20 16:03 |

Shkencëtari Atanas Radenski: Kur i respekton njerëzit, nuk do të vjedhësh prej tyre

Atanas Radenski - një nga shkencëtarët e suksesshëm jashtë kufirit, u kthye në atdhe, që të prezantojë romanin e tij të dytë “Shpëtimtarja”. Pas rënies së regjimit totalitar tek ne ai niset për në Amerikë dhe sot është profesor në shkencat kompjuterike..

24.10.19 11:45 |

“Alltëna” – një libër për ngrohtësinë njerëzore, i cili bashkon myslimanë dhe të krishterë

“ Zoti është një, por është me emra të ndryshëm ”, thotë poetesha Ivelina Nikova, e cila ka një sërë dekoratash letrare dhe është autore e përmbledhjeve të vjershave “Bullgaria në zemrën time”, “Fijet e arta”, “Një joshje pas diellit” dhe “Unë do të..

17.12.16 11:15 |

Dimitër Shumnaliev me roman të frymëzuar nga Vëllazëria e Bardhë

Ndër bullgarët e mëdhenj që kanë lënë gjurmë në vendin   tonë, por edhe  jashtë shtetit pa dyshim është Petër Dënovi (1864-1944). “Filozofi më i madh në botën e sotme” e ka quajtur kardinali Angelo Ronkali, nunci i Vatikanit në Bullgari, pak më vonë edhe..

20.07.16 16:15 |
Всички новини: днес | вчера