Eмисия новини
от 11.00 часа

Kompani dhe shkencëtarë bullgarë do të krijojnë teknologji hapësinore

Deri në 800 000 leva (409 033 euro) mund të marrin ndërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme dhe organizatat kërkimore në vend për krijimin e teknologjive të reja hapësinore, aplikacione dhe programe trajnimi për inxhinierinë hapësinore. Fondet..

10.06.22 18:59 |

Një teknologji bullgare do të masë rrezatimin në Stacionin Kozmik Ndërkombëtar

Pajisja Liulin - SET, e zhvilluar në Institutin për Kërkime Hapësinore të Akademisë Bullgare të Shkencave, do të fluturojë në kozmos më 19 shkurt. Udhëheqësi i ekipit hulumtues është Prof. Cvetan Daçev. Kjo është pajisja e 23-të e zhvilluar në seksionin..

16.02.22 15:12 |

Blloku i Pestë i Centralit Elektrik “Kozlloduj” u ndal përkohësisht

Pas orës 01.00 të datës 22 janar, Blloku i pestë i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” u shkëput nga sistemi energjetik i vendit. Arsyeja është aktivizimi i mbrojtjes gjatë operacioneve rutinë. Nuk ka devijim nga situata normale e rrezatimit,..

22.01.21 15:11 |

Nuk ka ndryshim në sfondin e rrezatimit në Bullgari

Nuk ka ndryshim në sfondin e rrezatimit në Bullgari, tha para Radios Kombëtare Bullgare zëvendës kryetari i Agjencisë së Rregullimit Bërthamor Borisllav Stanimirov. Sipas të dhënave të Sistemit Kombëtar të Monitorimit të Rrezatimit sfondi i rrezatimit..

28.06.20 15:36 |

Nuk ka nivele të rritura të rrezatimit përgjatë bregdetit verior të Detit të Zi

Nuk ka rritje të sfondit gama të rrezatimit përgjatë bregdetit verior të Detit të Zi. Këtë e vendosi një kontrollim i laboratorit të lëvizshëm të Centralit Atomik Elektrik “Kozoluduj”. Matja u realizua në të gjitha vendbanimet përgjatë bregdetit verior të..

20.08.19 17:37 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера