Eмисия новини
от 13.00 часа

Paralajmërim për vota të kontrolluara dhe të blera

Më shumë se 2 500 qendra votimi janë rrezikuar nga votat e kontrolluara dhe të blera, tregon një studim i Fondit Anti-Korrupsion. Ato janë konstatuar në bazë të treguesve nga të dhënat e zgjedhjeve pas vitit 2013, si një numër i madh votash të..

29.03.21 14:13 |

Agjencia Ndërkombëtare e Vlerësimit Fitch Ratings vizaton një perspektivë pozitive për Bullgarinë

Agjencia Ndërkombëtare e Vlerësimit Fitch Ratings ngriti parashikimin e vlerësimit të kredisë afatgjatë të Bullgarisë nga e qëndrueshme në pozitive. Vlerësimi aktual vjen nga zvogëlimi i rreziqeve makroekonomike në lidhje me krizën Covid, interesi i..

20.02.21 11:08 |

Kur robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje

Kur kontakti midis njerëzve duhet të jetë minimal robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje. Sidoqoftë kur kriza me koronavirusin do të mbarojë a nuk do të rrisin prapë papunësinë? Gjithnjë e më shumë veprimet tona të përditshme po..

15.02.21 07:15 |

Ka rrezik nga përhapja e shtamit britanik pas kthimit të nxënësve në shkollë

Ka rrezik nga përhapja e të ashtuquajturit “shtam britanik i koronavirusit” pas kthimit të pjesshëm të nxënësve në shkollë. Për këtë paralajmëruan organizatat “Prindër për arsim të sigurt” dhe “Mësues për arsim të sigurt” në një letër dërguar..

31.01.21 15:30 |

Rreziku nga ortekët në male po mbetet

Ekzistojnë parakushte për përkeqësimin e situatës në malet bullgare në lidhje me ortekë të mundshëm, prandaj nuk rekomandohen shëtitjet në male gjatë fundjavës së ardhshme. Për këtë paralajmëroi Tervell Totev nga Shërbimi Malor Shpëtimtar në një..

29.01.21 12:38 |

Rrezik orteku në mal

Për rrezik të madh orteku në mal paralajmëron Shërbimi shpëtimtar malor pranë Kryqit të Kuq Bullgar. Kushtet në mal do të bëhen më të rënda për shkak të borës që pritet. Dje një skiator 18 vjeçar u mbyt nga një ortek dhe vdiq në majën Todorka..

25.01.21 10:13 |

Testet e shpejta do të zëvendësojnë PCR testet

“PCR testet do të zëvendësohen me testet e shpejta”, tha para BNT virusologjia docente Ljubomira Nikollaeva nga Qendra Kombëtare e Sëmundjeve Ngjitëse dhe të Parazitit. Sipas saj PCR testet tani ngarkojnë sistemin dhe rezultatet tregojnë se..

07.11.20 11:49 |

Prodhimi industrial në Bullgari është i kërcënuar

Nga fillimi i Covid krizës afro 10 për qind nga të punësuarit tek ne ishin nën karantinë ndërsa fletat për pushimin mjekësor për shkak të infeksionit janë 27 mijë. Ka ndërmarrje të cilët rrezikojnë të pezullojnë punën për shkak të mungesës së..

05.11.20 16:22 |

Nuk ka asnjë të infektuar me Covid-19 në hotelet bullgare

Nuk ka asnjë rast të infektimit me Covid-19 në hotelet bullgare. Këtë e njoftuan nga Asociacioni Bullgar i Profesionalistëve në Menaxhimin e Hoteleve. Sipas Sistemit Unik për Informacion Turistik më se 3.8 milion turistë u vendosën në vendet..

13.10.20 13:41 |

Indeksi i rrezikut ekstrem të zjarrit në 5 krahina

Në 5 krahina të Bullgarisë për sot u shpall indeksi i rrezikut ekstrem të zjarrit nga Instituti Kombëtar i Meteorologjisë dhe Hidrologjisë. Në afërsi të qytetit Devin të Bullgarisë Jugore vazhdon shuarja e një zjarri të madh i cili u përhap në..

09.09.20 10:22 |
Всички новини: днес | вчера