Eмисия новини
от часа

Komisioni Evropian parashikon një ngadalësim të rritjes ekonomike të Bullgarisë

Rritja ekonomike e Bullgarisë pritet të ngadalësohet në vitin 2023, sipas parashikimit ekonomik të vjeshtës të Komisionit Evropian. Pas ecurisë së mirë në vitin 2022, eksportet do të tkurren këtë vit për shkak të uljes së kërkesës së jashtme. Edhe..

15.11.23 16:03 |

PBB-ja u rrit me 1.7% në tremujorin e tretë

Rritja e Produktit të Brendshëm Bruto (PBB) në vendin tonë po ngadalësohet në tremujorin e tretë të vitit 2023 me bazë vjetore, ndërsa ritmi i rritjes tremujore ruhet, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave . Në tremujorin e..

14.11.23 16:43 |

Paga mesatare bruto në Bullgari arriti në 2000 leva /1022.58 euro/

Në tremujorin e tretë të vitit 2023, paga mesatare mujore bruto u rrit me 2.2% krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2023 dhe arriti në 2000 leva. Aktivitetet ekonomike në të cilat u regjistrua rritja më e madhe ishin "Administrata shtetërore" - me..

13.11.23 14:19 |

Evrostat: Bullgaria është në vendin e dytë në BE për sa i përket rritjes së çmimeve të banesave

Çmimet e banesave në Bashkimin Evropian u rritën me 0.3% në tremujorin prill-qershor krahasuar me tremujorin e parë të vitit 2023. Në Bullgari, për të njëjtën periudhë, çmimet e banesave u rritën me 4.3% krahasuar me tremujorin e parë. Këtë e..

03.10.23 17:26 |

8.5% është inflacioni vjetor i muajit korrik

Në korrik 2023, inflacioni mujor i matur me indeksin e çmimeve të konsumit ishte 0.9% krahasuar me muajin paraardhës, dhe inflacioni vjetor për korrikun 2023 krahasuar me korrikun 2022 ishte 8.5%. Në korrik 2023, krahasuar me muajin paraardhës, rritja..

16.08.23 15:55 |

Deflacioni për herë të parë në vitin e fundit

Instituti Kombëtar i Statistikave raportoi për herë të parë në vitin e fundit një deflacion prej 0.1% në maj. Inflacioni vjetor krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar është 10.1 për qind. Çmimet janë të ulur në katër grupe konsumatorësh..

14.06.23 14:36 |

Punonjësit në BNR protestuan për shpërblimin e denjë të punës

Punonjësit e Radios Kombëtare Bullgare (BNR) protestuan për një shpërblim të denjë të punës së tyre. Protesta kishte si në kryeqytet, ashtu edhe në radio-stacionet rajonale. Në Sofje, një kryqëzim kyç pranë ndërtesës së radios u mbyll për një orë...

17.05.23 14:44 |

Një rritje e lehtë e parashikimeve për rritjen ekonomike të Bullgarisë

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim rriti parashikimet e saj për rritjen ekonomike të Bullgarisë në vitet 2023 dhe 2024, si dhe për rajonin e Evropës Juglindore. Rritja e ekonomisë bullgare pritet të jetë 1.3 për qind për vitin 2023 dhe 2.9 për..

16.05.23 11:00 |
Zhivodar Terziev

Nuk pritet ndryshim në çmimet e karburanteve

Çmimet e karburanteve u stabilizuan dhe nuk pritet të ndryshojnë gjatë dy muajve të ardhshëm. Këtë e parashikon kryetari i Shoqatës Bullgare të Naftës dhe Gazit Zhivodar Terziev. “Besoj se çmimet në pikat e karburanteve që po i shohim për momentin do..

11.04.23 18:48 |

Një punëtor në Bullgari në orë mesatarisht krijon 29.2 leva (14.93 euro) të PBB-së

Në Bullgari punojnë 3.5 milionë njerëz. Sipas të dhënave paraprake për vitin 2022, PBB-ja për të punësuar do të rritet në terma realë me 2.1 për qind krahasuar me një vit më parë, njofton Instituti Kombëtar i Statistikave. Struktura e punësimit sipas..

08.03.23 17:36 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна